Šef Hvidre i zastupnik HDZ-a kupio vilu na moru. Već ima dva apartmana

Šef Hvidre i zastupnik HDZ-a kupio vilu na moru. Već ima dva apartmana

Moćni HDZ-ov saborski zastupnik iz Podravine kupio je vilu na moru. Već ima dva apartmana i stan na Šolti.

Pitomački boss Josip Đakić dugogodišnji je saborski zastupnik i šef Hvidre. Novinarka portala Telegram Silvana Menđušić otkriva kako je u lipnju kupio kuću na atraktivnom terenu u Petrčanima.

Nekretninu je kupio kreditom Slatinske banke za 250.000 eura. Stambena zgrada i vrt ukupne površine od 627 kvadrata ranije je bila upisana na Tvornicu šećera Viro koja je prešla u ruke građevinske tvrtke Jet-set iz Drenovaca. To je poduzeće u vlasništvu Zlatka Zovka, donatora HDZ-a.

Na pitanje novinarke misli li se baviti turizmom, Đakić odgovara: “A što ću drugo… Neizvjesno je hoću li biti na listi. Bit će onako kako šef (Plenković, op. a.) odluči”.

Telegram je u članku ranije pisao da Đakić ima vikendicu na parceli od 2112 kvadrata, vinograd do 1559 kvadrata, dva apartmana na Šolti, nekretninu od 37 kvadrata na istom otoku, stan od 82 kvadrata, lokal u Virovitici koji iznajmljuje.

Stan od 192 kvadrata mu je odjednom nestao iz imovinske kartice, kao i vikendica u Šibeniku. Đakić mjesečno prima zastupničku plaću od 2901 eura te vozi BMW-ov hibridni automobil, piše Telegram.