DP: Tražimo zabranu školskih materijala koji potiču ranu seksualizaciju djece

DP: Tražimo zabranu školskih materijala koji potiču ranu seksualizaciju djece

Domovinski pokret oglasio se na fb-u:

DP Splitsko-dalmatinske županije upozorava na širenje seksualnih ideologija u školama: TRAŽIMO ZABRANU ŠKOLSKIH RADNIH MATERIJALA KOJI POTIČU RANU SEKSUALIZACIJU DJECE – Pred nama je bitka za budućnost naše djece i mi je ne smijemo izgubiti!

Županijski vijećnici DP-a Splitsko-dalmatinske županije Marko Žaja i Ivica Kukavica uputili su u skupštinsku proceduru Prijedlog zaključka o davanju preporuke Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Agenciji za odgoj i obrazovanje da se zabrane školski radni materijali koji potiču ranu seksualizaciju djece te propagiraju seksualne ideologije u školama:

”Iskreno se nadamo kako će Zaključak biti prihvaćen velikom većinom glasova, jer se u ovom slučaju ne radi o političkom, već o civilizacijskom pitanju osiguravanja zdravog okoliša za rast i razvoj naše djece. Djeci trebamo stvoriti sigurno okruženje za rast i razvoj, a to nikako nije ono koje će ih od najranijih dana navoditi na propitivanje njihova spola i poticati na promjenu istog. Također, to nije ni okruženje u kojem će razni ‘stručnjaci’ tvrditi kako dijete ima seksualnost od najranije dobi. Bitka koja je pred nama je bitka za budućnost naše djece i mi je ne smijemo izgubiti!”.

”Već su počeli pristizati upiti tipa – je li Skupština nadležna za ova pitanja? Izbor udžbenika i nastavnih materijala zaista je u ingerenciji Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Međutim, Splitsko-dalmatinska županija je osnivač velikog broja osnovnih i srednjih škola na svom području. Stoga je Skupština direktno upućena dati svoje mišljenje o svim procesima koji se odvijaju u ustanovama kojima je osnivač. Zaista se nadamo kako velika većina županijskih vijećnika ne podržava ranu seksualizaciju djece te kako će izglasati ovaj Zaključak i uputiti ga u daljnju proceduru nadležnom ministarstvu”.

”Nakon usvajanja Zaključka cilj je formirati stručnu radnu skupinu sastavljenu od stručnjaka iz područja obrazovanja, dječje psihologije, pedagogije, socijalnog rada, stručnjaka iz područja školskog sporta i kineziologije, ali i predstavnika osnivača koji će analizirati radne materijale koji su trenutno u opticaju, a od kojih su neki zaista šokantni. Za vrijeme pripreme ovog Zaključka dostavljeni su nam neki radni materijali koji svojom brutalnošću služe jedino i samo širenju seksualnih ideologija među školarcima. Tome želimo stati na kraj, a za to nam, dragi sugrađani, treba i vaša podrška!’