Vozač koji je usmrtio rukometašicu divljao po cesti. “Vozio je preblizu, pretjecao”

Vozač koji je usmrtio rukometašicu divljao po cesti. “Vozio je preblizu, pretjecao”

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

TEŠKA prometna nesreća dogodila se jučer u Dicmu, na predjelu Prisoje. Danas u jutarnjim satima u bolnici je preminula 18-godišnja putnica iz automobila u koji se zabio drugi auto.

“Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid. Utvrđeno je da je 44-godišnji vozač osobnog vozila upravljao vozilom pod utjecajem alkohola te je vozilom prešao u suprotnu kolničku traku i udario u drugo vozilo u kojem su se nalazile tri ženske osobe. O prometnoj nesreći obaviješteno je nadležno općinsko državno odvjetništvo”, izvijestila je policija. 

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, vozač s 2.6 promila alkohola u krvi navodno je zaspao za volanom i prešao na suprotni trak. Otamo je prvo nailazio automobil s drugim vozačem koji je shvatio da to vozilo juri prema njegovom i uspio je skrenuti i sletjeti u jarak uz cestu. Iza njega su vozile djevojke koje nisu imale kada reagirati jer nisu ni mogle vidjeti da im u susret juri automobil iz drugog smjera.

“Vozio je preblizu, preticao po punoj crti”

Svjedok nesreće za Novu TV je opisao kako se vozač koji je skrivio nesreću ponašao na cesti.

“Vozio je preblizu mene i drugih sudionika. Pokušavao je preteći u situacijama daleko od preporučene, dakle puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme. Propustio sam ga iz razloga da ne sudjelujem ja u nesreći. Odmakao sam se, onda sam se vratio na cestu i nekih pet, šest kilometara dalje sam svjedočio prometnoj nesreći”, prepričao je svjedok.

U nesreći su još dvije djevojke teško ozlijeđene. “Druga pacijentica godinu dana mlađa od nje operirana u tijeku noćnih sati sad je u jedinici intenzivnog liječenja. Životno je ugrožena, ima teške ozljede”, rekao je voditelj OHBP-a Split Josip Krnić.

Poginula je mlada rukometašica

U nesreći je poginula rukometašica Maja Zorica, članica ŽARK-a Split. Od nje se na Facebooku oprostio Hrvatski rukometni savez.

“Ako nas tužne jutrom probude…

S tugom u srcima i nevjericom, primili smo vijest o tragičnoj smrti naše rukometašice Maje Zorice, igračice ŽARK Splita. U mislima i molitvama smo s obitelji, suigračicama, prijateljima iz ŽARK Splita i svima onima u čijim životima ostaje neizbrisiv trag i vječna uspomena na nasmijano lice naše sportašice.

Iskrena sućut Hrvatskog rukometnog saveza i cijele rukometne obitelji. Počivala u miru”, napisali su.