HDZ se ponovo obrušio na Možemo i SDP: .Tomašević nabija harač, Zagrepčanima zavlači ruku u džep kako bi kompenzirao vlastitu nesposobnost!..

HDZ se ponovo obrušio na Možemo i SDP: .Tomašević nabija harač, Zagrepčanima zavlači ruku u džep kako bi kompenzirao vlastitu nesposobnost!..

Iz HDZ-a su se na društvenim mrežama u subotu osvrnuli za zagrebačku vlast kojoj nikako nije sjela najavljena nova porezna reforma zbog čega će Zagrepčani imati najviši porez na dohodak u državi.

“Grad Zagreb neće moći podnijeti gubitke koji će se stvoriti ukidanjem prireza te će morati naći rješenje”, objasnio je saborski zastupnik Damir Bakić (Možemo!) nedavno.

Sada je stranci Možemo koja je na vlasti u Zagrebu stigao odgovor iz HDZ-a.

‘Vodili bi državu, a nisu u stanju pokositi travu’

“Možemosi bi vodili državu, a nisu u stanju pokositi travu! I još Tomašević nabija harač, Zagrepčanima zavlači ruku u džep kako bi kompenzirao vlastitu nesposobnost! A ništa bolji od njih nisu ni nedorasli  Grbin i posrnuli SDP. HDZ-ova Vlada ispravlja, jednu po jednu, SDP-ove nepravde prema mladima.

‘Nikad veća satnica za studentski rad, nikad snažnije mjere za (samo)zapošljavanje, povrat poreza, modernizirani ili novootvoreni studentski domovi i kampusi, rekordni broj stipendija, sva ta postignuća plod su sinergije mladih s Vladom premijera Andreja Plenkovića!’, poručio je predsjednik našega stranačkog pomlatka Maksimilijan Šimrak iz Velike Gorice, s obilježavanja Nacionalnog dana Mladež HDZ.

Željko Turk, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije: ‘Ne pada mi na pamet da u Grad Zaprešić, kojem sam na čelu, povećam stopu poreza na plaće. Kao odgovorna lokalna vlast, želimo pridonijeti porastu primanja svojih sugrađana. Prihodi Zaprešića i svih JLS uvelike su se povećali zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji naše Vlade i općem rastu plaća u , tako da prostora za amortizaciju ukidanja prireza – ima! Najvažnije je da Zaprešićanima narastu plaće’.

Nisu u stanju kvalitetno upravljati

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velilke Gorice član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a: ‘Neki su gradonačelnici prvo unaprijed glumili žrtve, a sada pak uvode maksimalne stope na dohodak iz jednog jedinog razloga – jer nisu u stanju kvalitetno upravljati, jer su nesposobni! Zakonsku izmjenu koja ide na porezno rasterećenje plaća i koja će povećati kućne proračune mojih Velikogoričana mogu samo pozdraviti. Velika Gorica je na ime poreza na dohodak 2021. imala 130 milijuna kuna prihoda, a 2022. 184 milijuna! Bez podizanja stope, naravno. Dakle, ta je razlika veća od godišnjeg prihoda prireza’., prenosi direktno.hr