EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Slavonci i vjernici najviše zadovoljni neradnim nedjeljama. 

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Slavonci i vjernici najviše zadovoljni neradnim nedjeljama. 

Dva mjeseca nedjeljom u kupovinu niste mogli gdje hoćete, jer na snazi je novi zakon o ukupno 16 radnih nedjelja u trgovinama na godinu. Jesmo li se naviknuli ili ovo i nije najsretnije rješenje? Imamo rezultate ekskluzivnog istraživanja Promocije plus za RTL!

Podržavaju li građani zabranu rada u trgovinama nedjeljom ili ipak ne? Adrian De Vrgna ima detalje.

Slavonci najviše za neradnu nedjelju

Hrvati su čini se zadovoljni ovim Vladinim rješenjem. Evo konkretnih brojki. Gotovo dvije trećine ispitanika podržava (63,3 posto), trećina se protivi (32,7 posto), a neznatan je broj onih koji ne znaju ili ne žele odgovoriti.

Image

Foto: RTL

Zanimljivo najviše novi režim preferiraju Slavonci (68,8 posto), najmanje Sjever Jadrana (52,5 posto), u pravilu najstariji građani su za (70,0 posto), mlađi od 30 su protiv (57,5 posto). Gotovo 80 posto (78,6 posto) vjernika je za neradne nedjelje, a tomu se protivi dvije trećine agnostika (67,3) posto.

‘Nedjelja je dan za obitelj, ne za shopping’

A zašto podržavaju? Najviše je onih koji misle da je nedjelja dan za obitelj (38,1 posto), a ne za kupovinu, sve se može i ostalim danima kaže petina (20,9 posto), radnici su bili premalo plaćeni nedjeljom misli oko 14 posto (13,7 posto) anketiranih, a tu je odgovor i da je 16 nedjelja posve dovoljno (6,6 posto).

NAPOMENA: Istraživanje je provela agencija Promocija plus na uzorku od 1300 ispitanika od 4. do 7. rujna uz standardnu grešku uzorka plus, minus 2,7 posto i uz razinu pouzdanosti od 95 posto.