ĐOGAŠ PULJKU: Adio, profesore…

ĐOGAŠ PULJKU: Adio, profesore…

Nezavisni vijećnik na listi HDZ-a, Zoran Đogaš, komentirao je prihvaćanje godišnjeg izvješća ravnatelja JU Park-šuma Marjan na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. 

‘Na glasanju o izvješću ravnatelja Park-šume Marjan zbio čin kojemu je svaka logika strana. Naime, čak su i mediji pisali o tome da je godišnje izvješće ravnatelja koje je dostavljeno vijećnicima u službenim materijalima za Gradsko vijeće bilo katastrofalno loše pripremljeno, neprepričljivo i apsolutno neprihvatljivo., piše dalmatinski

Nakon medijskih napisa, radionica Ivica-Bojan-ravnatelj očito je brže-bolje pokušala spasiti što se spasiti dade, pa je valjda uz besanu noć ravnatelj došao pred vijećnike s nekim drugim nazovi izvješćem kojega je iznio usmenim putem. U njemu je ipak bilo nekih konkretnih podataka i brojeva o učinjenom, ali nikakvih pratećih pisanih materijala nije bilo. 

Predložio sam im da odgode točku za iduće vijeće dok se čovjek pripremi, ali ne. Izložili su ga opravdanim rafalnim paljbama i apsolutno su svi (i iz redova oporbe i vladajućih) jednoglasno rekli da je izvješće loše i ne može takvo doći pred vijećnike. Čak je i dogradonačelnik Ivošević to priznao, ali je pokušao svaliti krivnju na službe koje su pripremile izvješće, a opravdati ravnatelja, kao da tamo nije njegov potpis i njegova odgovornost.

Ali, gle čuda, vladajući su odlučili da će glasati ZA usvajanje potpuno neprihvatljivog, zapravo nepostojećeg izvješća??? Što reći, osim potpuna blamaža Centra. I demonstracija sile. Zar je bio problem reći ravnatelju da popravi i pripremi izvješće kako treba, pa će na idućoj sjednici to prihvatiti’, piše Đogaš.

Navodi i kako se Puljak potpuno odrekao svih znanstvenih postulata zbog prizemnog političkog PR-a.

‘Ivica Puljak ovih se dana u potpunosti odrekao svih znanstvenih postulata kad je ustvrdio da je 70% građana RH protiv HDZ-a i da ga ne žele na vlasti, pa je kao bumerang dobio tvrdnju sukladno istoj ‘logici’ da je protiv Puljka čak 99,4% građana RH jer ga podržava svega 0,6%. Time je logičkom razmišljanju, ali i svojoj znanstvenoj karijeri rekao zbogom. Tko bi ga nakon takvih tvrdnji u znanstvenoj zajednici mogao smatrati ozbiljnim znanstvenikom.

A sve zbog prizemnog političkog PR-a.

Svojim dekretom je naložio vijećnicima Centra da glasaju za izvješće ravnatelja Park-šume Marjan iako nije prošlo ni nadležni Odbor, ni vijećnike, pa ni samog ravnatelja kojemu je bilo neugodno ni dogradonačelnika Ivoševića, koji su se izrijekom ogradili od tog i takvog izvješća. 

Time je Puljak odustao i od nastavne karijere profesora jer je ovaj put ‘logika’ bila: pustite maloga na ispitu iako ništa nije znao, jer je naš, dobar je, popravit će se. Kakvo je to uvođenje reda i poštenje…

Adio, profesore! Živila najprizemnija naša politika bez ikakvih skrupula i sustava vrijednosti!’, napisao je Đogaš.