Ovo je SDP-ova reklama za dodvoravannje umirovljenicima : “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”

Ovo je SDP-ova reklama za dodvoravannje umirovljenicima : “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”

SDP NIZOM objava na društvenim mrežama želi upozoriti na tešku situaciju u Hrvatskoj, poglavito što se tiče umirovljenika. Na slikama su citati. Ne navode se čiji su citati, ali pretpostavlja se da je riječ o imaginarnim citatima s obzirom na to da su popraćeni, kako se čini, stock fotografijama.

“Je li ona to zaslužila? Prosječnu mirovinu ćemo dići na 750 € kako bi naši umirovljenici mogli dostojanstveno živjeti”, pita se SDP u opisu fotografije.

No ono što izaziva pažnju je citat navodne buduće umirovljenice.

“Za dvije godine ću u mirovinu i jako se bojim te mirovine jer neću imati za život. Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti. Radiš cijeli život pa umjesto da uživaš i odmaraš u mirovini, moraš strahovat hoćeš li imati za kruh”, stoji u citatu., prenosi index.hr

SDP-ovci su u reklami koju promoviraju na Facebooku dodatno naglasili rečenicu “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”, čime se jasno aludira na samoubojstvo kao opciju.

Oglasio se SDP. Kažu da se radi o stvarnom citatu.

“U sklopu naše predizborne kampanje obilazimo gradove Hrvatske i razgovaramo s našim građanima. Dosljedno prenosimo njihove riječi u formi citata. Ovo je, na žalost, točan citat jedne umirovljenice iz Slavonije. Iako je izjava teška za pročitati, ona predstavlja hrvatsku stvarnost – dio naših građana živi na rubu siromaštva, s mirovinama od 200 do 300 eura nisu u stanju priuštiti si dostojanstven život. SDP to želi promijeniti i zato se i pitamo: Je li ona (ili bilo koji drugi umirovljenik) to zaslužila? Mi mislimo da nije”, objavio je SDP