Miju (25) prebio najmodavac. Suprug: ‘Da mene nije bilo, tukao bi je do smrti’

Miju (25) prebio najmodavac. Suprug: ‘Da mene nije bilo, tukao bi je do smrti’

Mia Kejić dobila je batine od svog bivšeg najmodavca zbog pologa. Pretučena 25-godišnjakinja zbog teških ozljeda možda ostane slabovidna na jedno oko, izvještava Dnevnik Nove TV. Nakon što se obitelj Kejić odlučila preseliti u drugi stan, zatražila je od stanodavca povrat pologa, što ga je razbjesnilo.

“Stao je na parkiralište, kako je stao tako je otvorio vrata od kamiona. Počeo je prijetiti nekim sudovima, izvukao iz auta veliku drvenu palicu. Počeo je mahati tom palicom, moj suprug se uspio izmaknuti, ali ja nisam. Držala sam tu palicu s jedne strane, istrgnuo mi je. Pala sam na pod i svom silinom me udario po glavi”, ispričala je Mia za Dnevnik Nove TV.

“U par stotinki kako je on nju udario, ona je stavila ruku, ruku spustila od refleksa i da mene nije bilo, on bi nju tukao do smrti”, rekao je suprug 25-godišnjakinje Mislav Kejić.

Muškarac je istukao Miju pred njezino dvoje djece. “Ja sam se bojala da ne udari moju djecu. Djeca su bila u jako velikom šoku, nisu prestala plakati dva-tri sata”, kazala je Mia.

“Moja je žena dobila frakturu lubanje, oka. Ne vidi na desno oko”, rekao je suprug pretučene žene.

“Pitanje je vremena hoću li uopće vidjeti na to oko normalno. Ako ne, pokušat ćemo s nekom operacijom. Ako ne to, nastaviti živjeti s tim”, govori Mia.

Batine je dobila jer je tražila svoj novac. Novinarima Nove TV pokazala je i potpis stanodavca da će im vratiti polog.

Mijin bivši najmodavac je priveden, a slučaj je predan Općinskom državnom odvjetništvu. Pušten je uz mjere zabrane približavanja 25-godišnjakinji. Nasilnik nije htio pred kamere.

“Tu se mora dodati cijela ta pravna legislativa oko procesuiranja rodno uvjetovanog nasilja koje kod nas nije dovoljna. Barem što se tiče prakse. Nema dovoljno jasne granice ponašanja i dovoljno sankcioniranja rodno uvjetovanog nasilja i isto tako nema dovoljno podrške žrtvi”, rekla je psihologinja Ana Kurtović za Dnevnik Nove TV.

Za ovo kazneno djelo je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.