Dalić: Respektiramo Latviju, krenut ćemo s najjačim sastavom

Dalić: Respektiramo Latviju, krenut ćemo s najjačim sastavom

Izbornik Zlatko Dalić, najavio je sutrašnju utakmicu s reprezentacijom Latvije

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak na Rujevici dočekuje Latviju u sklopu kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Izbornik Zlatko Dalić sudjelovao je na konferenciji za medije u kojoj je najavio susret.

Dalić je potvrdio kako Latviju ne shvaća nimalo olako.

“Mi imamo respekt prema svima i takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru i krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo s punom snagom. Nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo”, poručio je izbornik.

Dominik Livaković i Joško Gvardiol zaradili su nominacije za nagrade najboljeg golmana, odnosno braniča godine.

“Sad se vidi da sam bio u pravu kad sam kritizirao i kad nisam glasao na izboru FIFA-e jer nije bilo naših igrača. Da sam šutio, vjerojatno ne bi ni sad nitko bio. No, sve smo izborili na terenu. Hvala FIFA-i na nominacijama. Nekad ih kritiziram, a sad ću ih pohvaliti”, kazao je Dalić.

Osvrnuo se i na pohvale Arsenea Wengera koji je Hrvatsku svrstao u kategoriju male ali uspješne zemlje te naglasio kako takvi uspjesi ne dolaze slučajno.

“Nama je talent bogom dan i naši igrači se uvijek dokazuju jedni drugima. Da bismo to sve objasnili i da bi svijet to shvatio treba puno analiza, diskusija i okruglih stolova i opet nitko to ne bi znao objasniti. Mi ni sami nismo svjesni što smo napravili. Možda ćemo biti svjesni tek kasnije, a možda nikad. Tri medalje u pet godina… To graniči s čudom i to je postalo kao normalno, ali to nije normalno”, objašnjava te dodaje.

“Svi se čude tome, ali to je kvaliteta koju mi imamo u našim igračima. Svi oni su počeli u hrvatskoj ligi i onda se dokazali u najvećim klubovima. To što mi radimo s tim brojem stanovnika je raritet. To je strast, emocija s kojom igramo za reprezentaciju i teško je objasniti.”

Za kraj, najavio je i što očekuje od Latvije.

“Oni igraju dugim loptama na visokog napadača koji onda prosljeđuje lopte dalje. Oni tako igraju i imaju dobre prekide, puno visokih igrača i tu su opasni. Na to smo bili fokusirani. Sigurno će biti 4-5-1 formacija, deset će ih iza lopte biti i mi moramo biti strpljivi i pametni. Nama je bitna pobjeda pa makar i 1:0 u zadnjoj minuti. Molim i publiku da nas shvati. Nemojte ovo o taktici prevoditi na engleski”, rekao je Dalić.

Bilo je i riječi o ponudama nekoliko klubova i reprezentacija koje je Dalić nedavno spomenuo, no tvrdi kako još uvijek ima puno motiva u ulozi izbornika Hrvatske.

“Puno puta sam to govorio da bih volio biti hrvatski izbornik dok imam tu emociju u sebi. Bile su te neke ponude, ali ja u sebi nisam imao nimalo sumnje. Lijepo je i biti trener u klubu, a ja sam malo ispao iz tog ritma. Ja sam u reprezentaciji u komfornoj zoni i morao bih izaći iz nje kad bih nešto mijenjao, ali ja sam pun motiva i želim s Hrvatskom još nešto napraviti”, zaključio je Dalić, piše SK.