Livaković nominiran za najboljeg golmana, Gvardiol za najboljeg igrača svijeta

Livaković nominiran za najboljeg golmana, Gvardiol za najboljeg igrača svijeta

Sjajnu čast dobili su Dominik Livaković i Joško Gvardiol. Svojim bivšim golmanom pohvalio se i Dinamo.

Dominik Livaković našao se u izboru za najboljeg golmana svijeta od strane France Footballa.

Livaković je jedan od desetorice nominiranih za trofej Yashin kojim ugledni francuski list proglašava najboljeg golmana u protekloj godini.

Na listi nominiranih golmana se nalaze: Dominik Livaković, Mike Maignan, Yassine Bounou, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale i Marc-Andre ter Stegen.

Dobitnik nagrade bit će poznat na svečanosti 30. listopada u Parizu. Titulu brani Thibaut Courtois, a ranije su nagrade dobijali Gianluigi Donnarumma i Allison Becker.

Svojim bivšim golmanom, sada golmanom Fenerbahčea, pohvalio se i Dinamo.

“Naš donedavni kapetan i jedan od najvećih igrača koji su nosili Dinamov dres, Dominik Livaković, nominiran je za prestižnu nagradu Ballon d’Or – Yashin trophy, nagrada za najboljeg vratara na svijetu. Čestitamo Livi!”, napisali su na Facebooku.

Nije Livaković jedini Hrvat koji će se boriti za jednu prestižnu nagradu. Joško Gvardiol je među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, trofeja za najboljeg nogometaša svijeta.

Trofej u ovoj konkurenciji prošle godine je osvojio Karim Benzema. I Gvardiolu je Dinamo kao svom bivšem igraču, sad stoperu Manchester Cityja, čestitao na ovoj nominaciji, piše SK.