Dina Vasić Tomaševiću: Umjesto da se porezno rastereti građane planira se novi udar

Dina Vasić Tomaševiću: Umjesto da se porezno rastereti građane planira se novi udar

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine niz oporbenih zastupnika održao je konferencije za novinare na kojima su govorili o aktualnim temama. Među ostalim, i o onima koje će se sutra naći na dnevnom redu poput odluke kojom će 20-ak tisuća umirovljenika dobiti pravo na besplatni javni prijevoz. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o sprječavanju odbacivanja otpada, a sve oporbene stranke komentirale su i najavljeno uvođenje maksimalne stope poreza na dohodak, na koju se gradonačelnik odlučio nakon što je Vlada ukinula prirez.

– Građani Grada Zagreba ostaju osiromašeni za ono što su zaradili, jer Grad Zagreb će imati najveći porez na dohodak u Republici Hrvatskoj, rekao je Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine (HDZ). 

– Umjesto da se porezno rastereti građane, zapravo planira se svojevrstan novi udar, kazala je Dina Vasić, nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini. 

– Ne vidim nikakvog razloga da raste porez na dohodak. Jer ovo Tomaševićevo povećanje će obuhvatit puno veći broj građana nego što su plaćali prirez. Pa će ti prihodi grada rasti još i više. Zagreb nema problema s novcem, Zagreb ima problema s gradonačelnikom koji neracionalno troši novac, istaknuo je Ivica Lovrić, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini. , piše HRT