Kajkić ljut zbog policajca vraćenog u službu: ‘Pa zar vas nije sramota?’

Kajkić ljut zbog policajca vraćenog u službu: ‘Pa zar vas nije sramota?’

U studenom prošle godine mladi vukovarski policajac Milan Čujo prešutio je da je pozvan u Vojsku Srbije, a sada je vraćen na posao iako se odazvao mobilizacijskom pozivu.

Policajac ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko, te je upisan u vojarnu u Sremskoj Mitrovici. Iako je bio zaposlen kao policajac u MUP-u Republike Hrvatske kada je primio poziv iz Srbije, odlučio se prijaviti u srpsku vojsku.

Kajkić ga prijavio

Nakon povratka u Hrvatsku, protiv njega je podnesena prijava kada se saznalo o njegovom služenju. Osoba koja ga je prijavila je Nikola Kajkić, bivši predsjednik Nacionalnog sindikata policije u MUP-u RH, a sada vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, koji je nedavno dobio otkaz.

Udaljen pa vraćen

U studenom su iz vukovarske policiije kazali kako je policajac “time teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”.

Također, iz policije su naveli kako je 21-godišnji policijski službenik udaljen iz službe 7. studenog prošle godine.

No, sada je Čujo vraćen u MUP, na što je reagirao i Kajkić koji ga je prethodno i prijavio.

‘Meni spakirali otkaz’

Nikola Kajkić je kazao: “Meni su ‘spakirali’ otkaz za nešto što nisam učinio, a riječ je o običnoj službenoj zabilješci. S druge strane, Čujo je za odaziv mobilizacijskom pozivu i pristupanje srpskoj vojsci samo blaže novčano kažnjen”., doznaje direktno