Božinović priznao: Da, bit će hot-spot za migrante kod Krnjaka, milijuni su u kretanju prema EU

Božinović priznao: Da, bit će hot-spot za migrante kod Krnjaka, milijuni su u kretanju prema EU

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović boravi danas u Karlovcu gdje se sastao s predstavnicima policije i jedinica lokalne samouprave. Tema sastanka su migrantska kretanja na području te županije.

Iz Karlovca se za Dnevnik HRT-a javila novinarka Tanja Kuturovac. Rekla je da zasad nema više saznanja o tematici razgovora.

– Svakodnevno se mogu vidjeti migranti, a zadržavaju se u samim središtima i općinama koje se nalaze u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom. Zaustavljaju se u parkovima, a mještani kažu da ih vide i u svojim dvorištima, istaknula je.

Dodala je da je važna tema i osnivanje prihvatnog centra za migrante u nekadašnjoj vojarni u Dugom Dolu u općini Krnjak.

– U karlovačkoj policiji potvrdili su da se o tome ozbiljno razmišlja jer nemaju dovoljno smještajnih kapaciteta za sve migrante koje uhvate na području županije.

– Ljudi su nesigurni, oko naših kuća su svakodnevno i nema žene i djece. Uglavnom su to muškarci, od 18 do 30 godina, i te skupine se kreću našim cestama. Prije su išli šumama i skrivali se, ovo sada idu kao da granice ne postoje, rekao je Nebojša Andrić, načelnik općine Vojnić, piše HRT.

Božinović je na konferenciji za medije, nakon podužeg uvoda o kretanjima milijuna migranata prema EU, priznao da će Dugi Dol iznad Krnjaka biti hot-spot za prihvat migranata, u neperspektivnom objektu MORH-a.

“Mi ćemo se sad obratiti Europskoj komisiji s ovom lokacijom”, rekao je, uz ostalo Božinović.