DORH: ‘Čovjeku koji ima ilegalni restoran u kojem je ručao Milanović naredili smo da plati gotovo 600 tisuća kazne!‘

DORH: ‘Čovjeku koji ima ilegalni restoran u kojem je ručao Milanović naredili smo da plati gotovo 600 tisuća kazne!‘

Protiv navedene presude tužene strane podnijele su žalbu i prijedlog za povrat u prijašnje stanje

Nakon što je otkriveno da je predsjednik Republike Zoran Milanović s prijateljima za vrijeme svojeg godišnjeg odmora ručao u ilegalnom restoranu u viškom akvatoriju, točnije na otočiću Veli Budikovac, u fokus javnosti došao je ugostitelj Andro Slavić.

I upravo zbog niza špekulacija o bespravnom korištenju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na Budikovcu, oglasio se DORH radi točnog informiranja javnosti o postupanjima nadležnih državnih odvjetništava., piše jutarnji

Pa tako navode da je splitsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo 22. srpnja Trgovačkom sudu u Splitu tužbu protiv društva Crnilo d.o.o. i Podstražje te Andre Slavića radi predaje u posjed nekretnina označenih kao čest. zem. 2802/1, čest. zem. 2803/1, čest. zem. 2805/1, čest. zem. 2806, čest. zem. 2810/1, sve k.o. Vis, koje se nalaze na otoku Budikovcu. Pritom tužiteljstvo navodi i da se te nekretnine drže u posjedu i koriste bez pravne osnove i da je naloženo isplatiti preko pola milijuna kuna, točnije 562.842 kune na ime naknade za korištenje navedenog zemljišta.

– Presudom zbog ogluhe i presudom Trgovačkog suda u Splitu od 23. studenog 2021. usvojen je tužbeni zahtjev u odnosu na Andru Slavića te mu je naloženo predati u posjed Republici Hrvatskoj gore navedene nekretnine i isplatiti iznos od 562.843,55 kuna kao i 56.284,00 kuna parničnog troška, dok je u odnosu na društvo Crnilo d.o.o. tužbeni zahtjev odbijen s obrazloženjem kako iz činjenica navedenih u tužbi ne proizlazi osnovanost tužbenog zahtjeva u odnosu na navedeno društvo – kažu iz splitskog tužiteljstva dodajući da je u odnosu na odbijajući dio presude podnesena žalba 2. prosinca 2021.

Protiv navedene presude tužene strane podnijele su žalbu i prijedlog za povrat u prijašnje stanje. Navode za to i razlog da su propustili rok za davanje odgovora na tužbu.

– Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu broj: P-426/2020 od 25. veljače 2022. navedeni prijedlog tuženika je odbačen kao nepravovremen, a protiv tog su rješenja tuženici podnijeli žalbu o kojoj drugostupanjski sud do danas nije donio odluku – pojašnjavaju još splitski tužitelji.

A što se tiče kaznenog djela protupravne gradnje, Građevinska inspekcija Splita je 26. travnja ove godine podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela protupravne gradnje iz čl. 212. Kaznenog zakona/11.

S odmakom od deset dana, tužiteljstvo je potom naložilo PU splitsko-dalmatinskoj upravi provođenje izvida koji su još, sudeći prema svemu, i dalje u tijeku.