Zbog HRT-a skrivali stvarno stanje: ‘Išla je naredba da se ništa ne smije vidjeti, stigle su i marice’

Zbog HRT-a skrivali stvarno stanje: ‘Išla je naredba da se ništa ne smije vidjeti, stigle su i marice’

Stanovnici Slunja već su mjesecima strahu od migranata. Svakodnevno ih ovim gradićem prođu stotine, kako kaže jedna mještanka.

Pritom je istaknula da zbog njih često dolazi i policija. “Uglavnom su to muškarci u svojim 20-ima”, naglasila je. “Inače je katastrofa, svako jutro kad dođem na posao, negdje između 15 do šest i šest, policija dolazi po njih i skuplja ih ili čeka bus koji dođe iz Bihaća u šest”, rekla je stanovnica i majka dvoje djece.

Međutim, 31. kolovoza u gradu nije bilo izbjeglica, a kao razlog navela je dolazak ekipe HRT-a zbog čega su na slunjsku lokaciju stigle čak četiri marice, piše portal Dnevno.

Zbog dolaska HRT-a migranti ‘nestali’

“Stigle su četiri marice. Znali su da HRT-ova ekipa dolazi snimiti reportažu i na onome malom parkiralištu ispred robne kuće odmah su ih skupili sve. Po Slunju se pričalo kako je išla naredba da se ni jedan migrant ne smije vidjeti u gradu dok su kamere tamo”, rekla je novinarima portala.

Miran i idiličan gradić tako je postao gradić tjeskobnih stanovnika. “Stvari koje su nam nekad bile normalne sad su nam totalno nenormalne. Više ništa nije normalno. Ne znam kad sam zadnji put bila u šetnji s djecom, strah me bilo kuda otić’ od kuće. Ma, strah me i samu do Korane otići”, prepričala je novu svakodnevicu.

Gradonačelnica traži pomoć viših razina

Rekla je i da migranti iza sebe ostavljaju odjeću i dodala da je i u obližnjem Cetingradu slična situacija. “Nedavno smo ostavili otvorena vrata od balkona, kći mi je sva prestrašena došla. Kaže, sad ih je sedam prošlo i svi su gledali u mene”, prisjetila se neugodnog trenutka.