Državni inspektorat zabranio rad popularnom resortu za vjenčanja u Zaprešiću …

Državni inspektorat zabranio rad popularnom resortu za vjenčanja u Zaprešiću …

Jutarnjem se javio mladoženja koji je zbog norovirusa propustio vlastito vjenčanje. Zarazilo se 150 gostiju

Državni inspektorat privremeno je zabranio rad Wedding Resortu Corberon.

Naime, Jutarnjem listu javio se mladoženja koji je prošlog petka zbog norovirusa propustio vlastito vjenčanje, a zarazilo se i 150 gostiju. Kazao nam je i da je još jedna svadba istog dana održana u šatoru pored gdje su također zaraženi gosti.

Kasnije je ustanovio da je oboljelih bilo i tjedan ranije, te na dvije svadbe koje su se održale dan kasnije, u subotu.

Nakon dva tjedna od događaja, Državni inspektorat je zatvorio objekt.

– S obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije – kažu iz inspektorata.

Nadalje, sanitarna inspekcija je ograničila uporabu vode dok se u objektu ne osigura zdravstveno ispravna voda te zabranila rad radnicima pravnog subjekta koji nemaju položen tečaj zdravstvenog odgoja.

Inspekcijski postupak je u tijeku.

Ostaje pitanje što je sa svadbama koje su se u Wedding Resortu Corberon trebale održati danas i sutra., doznaje jutarnji