Gnjusan zločin: Policajcima prijeti 10 godina zatvora. Dogovorili se da će silovati poznanicu

Gnjusan zločin: Policajcima prijeti 10 godina zatvora. Dogovorili se da će silovati poznanicu

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu oglasilo se o gnjusnom zločinu zbog kojeg su uhićena dvojica gospićkih policajaca.

Potvrđeno je da se radi o 36-godišnjaku i 50-godišnjaku za koje je MUP RH ranije priopćio da su djelatnici Policijske uprave ličko-senjske.

Tužiteljstvo navodi da im je obojici stavljeno na teret silovanje za koje je zakonom zapriječena kazna do 10 godina zatvora. Naime, prema tekstu Kaznenog zakona ta se kazna može izreći ako su silovanje počinila dvojica ili više nasilnika, te ako je jedna osoba bila žrtva više spolnih zlostavljanja.

Silovali poznanicu

Iz toga proizlazi, kako se od ranije zna, da su oba policajaca silovala svoju poznanicu, ali da je neželjenih spolnih odnosa bilo više. Neslužbeno doznaje N1 da se zločin dogodio 29. kolovoza.

“Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 36-godišnjak i osumnjičeni 50-godišnjak počinili navedeno kazneno djelo na štetu hrvatske državljanke krajem kolovoza 2023. godine na području Ličko-senjske županije”, navodi tužiteljstvo.

Žrtva im je bila 32-godišnjakinja koju obojica poznaju, a sumnja se da su se dogovorili da ju seksualno napastvuju.

Policajci negiraju krivnju

U međuvremenu je obojici određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke, prije svih žrtvu koja ih je prijavila, te eventualno ponovili kazneno djelo.

Obrana je već najavila da će uložiti žalbe na odluku suda o zadržavanju dvojice policajaca u istražnom zatvoru, jer smatraju da za to ne postoje zakonski razlozi. Tim više što obojica negiraju krivnju za silovanje poznanice, piše N1.