Thompson se vraća na glazbenu scenu s prijateljima i novom pjesmom

Thompson se vraća na glazbenu scenu s prijateljima i novom pjesmom

Više od godinu dana nakon što se povukao iz javnosti te otkazao sve koncerte, pjevač Marko Perković Thompson vraća se na glazbenu scenu s novom pjesmom. Detalje je u novom intervjuu otkrio Thompsonov kolega i dugogodišnji prijatelj, pjevač Mate Bulić.

U pjesmi ‘Zemlja heroja’ udružit će se naime, Mate Bulić, Thompson, Tomislav Bralić i Stanko Šarić iz grupe Najbolji hrvatski tamburaši.

‘Zvali su me Mario Rucner, Dražen Žanko i Thompson da se uključim u taj projekt. Marko je rekao da je pjesma dobra i ja sam to čuo i vidio da je riječ o pravoj klasičnoj domoljubnoj pjesmi i naravno da sam se priključio’, ispričao je Mate Bulić u intervjuu za 7dnevno.

‘Kad je riječ o novom projektu i Markovu pjevanju, znam kakav je Marko emotivac i kako sve to utječe na njega. Teško je pristao na tu pjesmu, kao što je svima nama bilo teško odbiti i ne završiti projekt. On je ušao u tu fazu i to je odradio, a ja sam rekao: ‘Vidiš da se možeš izboriti da budeš snažan i jak kakav si prije bio’. Ja se nadam da će tako opet i biti’, objasnio je ‘kralj dijaspore’.

‘Marko je moj dvostruki kum. Mi smo kao rodbina. Nismo krvno povezani, ali smo povezani svim drugim elementima. Marko je puno, puno učinio u mom životu i za moju karijeru. Što je najvažnije, za one koji kažu: ‘Bože, koliko li je uzeo pjesama’, neka se zna, on bi uvijek rekao: ‘To je za tebe! Nikad mi to više nemoj ni spominjati’. I zahvaljujući tomu sam uspio ostvariti ovakvu karijeru’, izjavio je Bulić.

I on je, poput Thompsona, neko vrijeme izbivao sa scene, i to zbog ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Zbog borbe s koronavirusom završio je u induciranoj komi, a oporavak je bio dug i mukotrpan.

‘Nakon tih prvih mjeseci u kojima sam bio u komi ovakvoj i onakvoj nisam uopće razmišljao hoću li jednog dana opet zapjevati, nego sam samo mislio: Bože moj, hoću li moći hodati? Jer palac lijeve noge nisam uopće mogao micati. Tek kasnije sam se zapitao hoću li imati istu boju glasa, istu snagu, kako ću pjevati i hoću li se moći izboriti’, prisjetio se 66-godišnji pjevač.

‘Tako mi je došlo jedan dan, otpjevao sam i snimio pjesmu i iste je sekunde poslao svom kumu Marku, a on mi je rekao: ‘Ja ne mogu vjerovati da ti ovo možeš pjevati u takvoj situaciji, pa ti ćeš biti pravi!’ I to mi je bila injekcija koju sam dobio kako bih se oporavio. Na kraju sam rekao – Bože, hvala ti na ovom danu koji si mi dao, da mogu raditi posao koji najviše volim’, zaključio je Bulić, prenosi Braniteljski portal.