Optužnica protiv lokalnog nasilnika koji je upucao policajca, i pokušao još dvojicu, ali mu je pištolj zatajio

Optužnica protiv lokalnog nasilnika koji je upucao policajca, i pokušao još dvojicu, ali mu je pištolj zatajio

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 6. u svezi s čl. 34. st. 1. KZ/11 i zbog počinjena dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi s čl. 34. st. 1. KZ/11. sve uz primjenu čl. 51. st. 1. KZ/11.

Okrivljenog 64-godišnjaka tereti se da je 3. ožujka 2023., oko 11:20 sati, u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu, u alkoholiziranom stanju postupio u nakani da usmrti oštećenika (1968.) zbog toga što je ovaj, kao policijski službenik, prethodno u više navrata postupao prema njemu zbog remećenja javnog reda i mira, kao i da usmrti oštećenike (1973. i 1986.) koji su bili u društvu prvog oštećenika (1968.).

Okrivljenika se tereti da je uperio pištolj prema prsima prvog oštećenika i ispalio metak te mu nanio tjelesnu ozljedu (površinska prostrijelna rana lijeve nadlaktice i strijelno okrznuće u podpazušnoj regiji lijevo), kao i da je nakon toga usmjerio pištolj prema glavi drugog oštećenika i prsima trećeg oštećenika povlačeći okidač pištolja u više navrata, ali do ispaljenja metaka nije došlo. U dovršenju djela su ga spriječili prvi oštećenik i treći oštećenik tako da su ga tjelesno svladali i oduzeli mu pištolj.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše DORH.