Milanović o izjavi Mirele Holy: Ona nije normalna…il’ on nije normalan, da se ne uvrijedi

Milanović o izjavi Mirele Holy: Ona nije normalna…il’ on nije normalan, da se ne uvrijedi

Predsjednik Zoran Milanović dao je danas izjavu medijima. Među ostalim, govorio je o imenovanju veleposlanika te se osvrnuo na izjavu Mirele Holy za N1 u kojoj ga je nazvala licemjernim.

“Procedura ukazuje na to da je to stvar dogovora na nižoj razini od predsjedničko-premijerske, ne baciš mi na stol, to tako ne funkcionira.”

“Ne možeš brate dio prijedloga slati prema meni a dio stavljati u ladicu, to je perfidno i to nije fair-play”, dodao je.

Dodao je da ima puno ozbiljnih problema u državi od toga. “Plenković neće ništa, njemu odgovara da ljudi koji su imenovani u vrijeme seljačke bune, jer to su njegovi ljudi, budu i dalje oni, a tamo gdje odu ljudi, imenuje nekog otpremnika iz ministarstva. To je srozavanje razine, kao da na čelo vojnog učilišta staviš brigadira – to mora biti general. Tako on degradira službu.”

Predsjednik navodi da bi u pravilu na tom popisu trebali biti karijerni diplomati.

Osvrnuo se i na izjavu Mirele Holy za N1. “Ona nije normalna… Il on nije normalan, da se ne uvrijedi… Nju sam politički imenovao, eto, tko je ona?”

Podsjetimo, Holy je jučer rekla:  “Ako je točno ono što piše u medijima da je Milanović predložio određene političare za neka veleposlanička mjesta, čini mi se u Katru, Crnoj Gori i slično; mislim da tu svjedočimo njegovom ogromnom licemjerju jer bih rekla nešto o čemu nisam javno govorila”, započela je Holy.

“Naime, u vrijeme kada je premijer Milanović bio premijer, ispraznilo se veleposlaničko mjesto u Finskoj. Meni se javila Rada Borić koja je niz godina živjela u Finskoj, predavala je tamo na sveučilištima, fenomenalno govori finski jezik, dobro je umrežena s ljudima u Finskoj i zamolila me ako mogu proslijediti njen životopis premijeru i ministru vanjskih poslova da, ako će razmatrati, da ju pozovu na razgovor i da vide bi li ona bila optimalna kandidatkinja za veleposlaničko mjesto. Znate koji je posao veleposlanika, da bude dobro umrežen”, nastavila je bivša minsitrica., piše N1