DOKUMENT ! Pročitajte kako je došlo do razlaza između Ivice Puljka i Maje Đerek

DOKUMENT ! Pročitajte kako je došlo do razlaza između Ivice Puljka i Maje Đerek

Javni obračun suspendirane pročelnice za gradsku imovinu Maje Đerek i njenog nadređenog, splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, već tjednima ne pokazuje znakove smirivanja. Tportal je došao do dokumenta koji nosi datum od ovog ponedjeljka, a iz kojega se može iščitati cijela geneza ovog sukoba – dapače, može se kazati da njegovih sedamnaest stranica sadržava kompletno prljavo rublje

Iz opširnih izjava same Maje Đerek i Ivice Puljka, ali i njegova zamjenika Bojana Ivoševića, može se rekonstruirati kronologija cijelog sukoba, no otkriveni su i brojni sočni detalji: tko je na koga vikao i tko je koga vrijeđao, tko je koga optuživao za zlostavljanje i mobbing te oko čega su se u splitskoj gradskoj upravi zapravo (po)svađali.

Dokument koji posjeduje tportal internog je i povjerljivog karaktera, no u interesu javnosti objavljujemo ga u cijelosti. Radi se o rješenju osobe za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u splitskoj gradskoj upravi, a koja je postupala po prijavi Đerek za zaštitu njenog dostojanstva. Postupak je obustavljen jer je, laički rečeno, utvrđeno da se oko toga ionako vodi više sudskih postupaka.

Suradnja od osam mjeseci

Puljak je doveo Đerek u splitsku gradsku upravo odmah nakon pobjede na izborima i imenovao je svojom savjetnicom za gradsku imovinu. Nakon godine dana ova poznata zviždačica iz tvrtke Državne nekretnine prijavila se na natječaj i postala profesionalnom pročelnicom za gradsku imovinu. Samo osam mjeseci kasnije došlo je do zvučnog razlaza uz salve optužbi s obje strane.