Budite na oprezu: Prijeti jako nevrijeme s kišom i grmljavinom, u jednoj regiji moglo bi biti posebno opasno

Budite na oprezu: Prijeti jako nevrijeme s kišom i grmljavinom, u jednoj regiji moglo bi biti posebno opasno

Nastavlja se opasno kišno i vjetrovito vrijeme, uz značajni pad temperatura. Meteorolozi za srijedu najavljuju pljuskove s grmljavinom u gotovo cijeloj zemlji, a posebno na Jadranu, gdje su moguće i obilnije oborine.

Čitava je obala u srijedu pod žutim meteoalarmom, očekuje se velika količina kiše i jak vjetar, ponegdje s olujnim udarima.

Posebno je opasno u riječkoj regiji i u Istri, gdje se očekuje nevrijeme s kišom i grmljavinom, a ponegdje su moguće i veće količine oborina, od 70 do 120mm, a DHMZ je izdao narančasti meteoalarm za taj dio zemlje.

Nevrijeme

“Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizivanja na mokrim kolnicima”, upozorio je DHMZ.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom., piše dnevnik.hr