Oglasio se don Damir Stojić: ‘Mnogi me pitaju gdje ću sada. Sve još uvijek ostaje vojna tajna’

Oglasio se don Damir Stojić: ‘Mnogi me pitaju gdje ću sada. Sve još uvijek ostaje vojna tajna’

“Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo”, napisao je Stojić u objavio na Facebooku

Na Facebooku se oglasio don Damir Stojić koji više nije župnik na Jarunu nakon objave ovogodišnjih premještaja. “Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo”, napisao je Stojić u svojoj objavi. U Zagrebačkoj nadbiskupiji 70-ak svećenika mijenja svoje dojučerašnje pozicije i službe, a radi se o manjem zahvatu u prvoj godini mandata novog nadbiskupa zagrebačkog mons. Dražena Kutleše.

“Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje “vojna tajna’”, napisao je Stojić o rasporedu za daljnju službu. Na Jarunu će ga naslijediti salezijanac poput njega don Pejo Orkić. “Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana. Od tada smo dobri prijatelji”, objavio je Stojić. Don Stojić je župnikom na Jarunu postao nakon službe studentskog kapelana.

Zanimljiva promjena dogodila se na istoku Zagreba, u Sesvetskim Selima, gdje je nakon popularnog župnika Antuna st. Sentea, župom privremeno upravljao mons. Tomislav Subotičanec. Od poznatijih zagrebačkih svećenika u ovim premještajima ističe se i ime o. Antonia-Maria Čirka, dosadašnjeg upravitelja župe Uznesenja BDM u Remetama, koji je imenovan župnikom župe Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu, koja je dijecezanska župa, za razliku od dosadašnje karmelićanske župe u kojoj je djelovao Čirko. Nove župnike dobile su i franjevačke župe u zagrebačkom Sigetu i u Karlovcu, piše Večernji.hr.