Mlada djevojka prijavila trojicu muškaraca za silovanje koje se dogodilo u istom hotelu u kojem su nedavno osmorica muškaraca silovala djevojku

Mlada djevojka prijavila trojicu muškaraca za silovanje koje se dogodilo u istom hotelu u kojem su nedavno osmorica muškaraca silovala djevojku

Na Mallorci se navodno ponovno dogodilo grupno silovanje i to u istom hotelu u kojem su prošlog tjedna osmorica muškaraca silovala djevojku. U tijeku istrage u tom slučaju policija je dosad uhitila sedam Francuza i jednog Švicarca.

Kako pišu španjolski mediji, ovoga puta riječ je o trojici Britanaca koji su navodno drogirali i silovali sunarodnjakinju. Djevojka ih je prijavila, a policija ih je uhvatila nekoliko minuta prije odlaska iz hotela, piše Fenix-magazin.

– Navodni zločin se dogodio u noći s četvrtka na petak u hotelu u omiljenom ljetovalištu Britanaca Magaluf na jugozapadu otoka. Mlada Britanka jednog od muškaraca je upoznala preko društvenih mreža, priopćila je policija.

Kako prenosi Mallorca Magazin, djevojka je dogovorila sastanak samo s jednim od muškaraca. Navodno joj je u hotelskoj sobi dana nepoznata supstanca i u sobu su ušla još dvojica muškarca.

Kako je priopćila policija, djevojka je u petak rano ujutro (25. kolovoza) podnijela prijavu protiv muškaraca. Međutim, znala je samo nadimak koji je jedan od muškaraca koristio na internetu.

Policija je ženu odvezla u bolnicu, gdje su liječnici utvrdili tragove seksualnog nasilja. Dužnosnici kažu da su uspjeli identificirati Britance te ih uhitili nekoliko minuta prije nego što su otišli iz hotela i zaputili se u Manchester.

Kako javlja Mallorca Magazin, pozivajući se na lokalne medije, navodno su počinitelji izvedeni pred suca za prekršaje u subotu. Međutim, u međuvremenu su pušteni na slobodu. Protiv njih će uskoro biti podignute optužnice.

Nova predsjednica Balearskih otoka, Margalida Prohens, je zabrinuta zbog očitog niza zlostavljanja na Mallorci. Javno je najavila da će upotrijebiti svu svoju “snagu protiv ove vrste agresije na žensku seksualnu slobodu”, pišu novine Última Hora.

Osim dva posljednja silovanja u istom hotelu na Mallorci, njemačka javnost prati i slučaj oko silovanja 18-godišnje njemačke turistkinje koju su navodno na Mallorci sredinom srpnja silovala petorica muškarca iz Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Muškarci su još u pritvoru. Njemačka turistkinja (18) ih je optužila za silovanje sredinom srpnja na Playa de Palmi. Ako budu osuđeni za silovanje u Španjolskoj, mogu dobiti i više od 10 godina kazne zatvora, piše Fenix-magazin.