Milanović ljetovanje proveo pijući u ilegalnom restoranu: Društvo mu pravio i bivši ministar

Milanović ljetovanje proveo pijući u ilegalnom restoranu: Društvo mu pravio i bivši ministar

Za vrijeme svog nedavnog godišnjeg odmora, predsjednik Zoran Milanović je u društvu prijatelja uživao u ručku u jednom restoranu na otoku Veli Budihovac, smještenom u akvatoriju Visa.

Vijest o ručanju ne bi uopće bila neobična da se ne radi o ilegalnom restoranu. To tvrde Ivan Pavićević i njegova supruga Katja, koji su već godinama svjedoci dolazaka političke elite. Njihovom promatranju nisu promakli ni dolasci predsjedničke pratnje, no unatoč tome, iz straha nisu ništa zabilježili kamerama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ilegalni restoran na Budihovcu

“Milanović je ručao u bistrou ‘Crnilo’, koji bespravno drži Andro Slavić, čini mi se i njegov dobar prijatelj. Taj se restoran nalazi u mojoj kući i Slavić ga drži nelegalno već skoro petnaest godina. Andro Slavić u taj je prostor ušao nasilno 2009. godine, o čemu sam kaznenom prijavom protiv njega obavijestio policiju u Visu i Splitu, Građevinsku inspekciju, Sanitarnu inspekciju te Sektor za organizirani kriminal PU splitsko-dalmatinske. Kaznene prijave dostavio sam i USKOK-u i splitskom Državnom odvjetništvu, a obraćao sam se tijelima progona i u Zagrebu. Nitko nije reagirao, kao ni ostale državne službe i institucije, počevši od Porezne uprave, Hrvatskih šuma do Lučke kapetanije. Podnio sam niz prijava, a odnosile su se na bespravnu gradnju, devastaciju prirode u geoparku, zlouporabu položaja i ovlasti…”, rekao je Pavičević.

Kroz dugih sedamnaest godina, neprekidno se borio kako bih ostvario pravo na ono što je njegovo. Slavić je u tom periodu djelovao kao da je sve oko njega njegovo, gradeći glamping šatore na državnom zemljištu bez ikakvih dozvola ili koncesija. Postupak dobivanja vlasništva nad kućom koja je Pavićeviću darovana bio je iznimno naporan i tek tijekom administrativnog procesa 2020. godine službeno sam postao vlasnik svoje kuće.

Započeo proces deložacije

Nakon što je legalno postao vlasnik kuće, Pavićević je 2021. godine započeo pravni postupak s ciljem deložacije i izbacivanja Andre Slavića. Razlog za to je što Slavić nema zaključen ugovor o najmu niti posjeduje koncesiju. Osim toga, nedostaju mu osnovni tehnički uvjeti za rad, posebice u vezi s problemima u kanalizacijskom sustavu i odvodima sanitarnih uređaja u njegovom restoranu. 

” Dakle, Milanović posjećuje nelegalni objekt i druži se s čovjekom koji se bavi kriminalnim radnjama”, rekao je.

“Jer Budihovac je sada crnilo, kakvo ime nosi i Slavićev restoran, valjda kao simbol otimačine i devastacije. Slavić, koji je bio kapetan u ‘Jadroliniji’, zna svakoga i čini se da je dobro umrežen sa svim važnim ljudima. Da nije, zar bi svojevremeno na YouTubeu govorio, dok je još Slavko Linić bio ministar financija, da svatko od političara može na Budihovcu kod njega besplatno ručati jer on ionako državi ne plaća porez. Ne znam što je sada govorio Milanoviću, ali čuo sam iz kuće da je dolje bilo pravo veselje, a u društvu Milanovića je bio i bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Bez odgovora

Također, upit oko navedene teme poslan je glasnogovorniku predsjednika Hrvatske o Milanovićevu posjetu ilegalnom restoranu, tražeći i objašnjenja tko procjenjuje gdje predsjednik treba ići i, posebno, provjerava li se osoba kod koje predsjednik dolazi. No odgovor nije stigao.