Jakirović: Ponosan sam na dečke! Nitko mene nije pitao gdje sam bio 2015., to samo moja obitelj i ja znamo

Jakirović: Ponosan sam na dečke! Nitko mene nije pitao gdje sam bio 2015., to samo moja obitelj i ja znamo

Neposredno nakon utakmice, novi trener Modrih Sergej Jakirović izašao je pred novinare MAXSporta i dao svoj komentar oko utakmice, ali objasnio čitavu situaciju oko svog dolaska u Dinamo.

– Emotivan tjedan. Nije lako, bez obzira na to što ljudi mislili. Jako sam ponosan na dečke da su pokazali ovako jako mentalno stanje vratiti se nakon 0:1. Zabili smo u pravom trenutku, u poluvremenu smo se malo korigirali, bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti gol. 2:1, 3:1, baš mi je drago da je Luka zabio pogodak na svom oproštaju. Sad je jedan period tranzicije gdje ćemo tražiti nove Ivanušece, nove Livakoviće. Mislim da će ova pobjeda u svakom slučaju biti snažan vjetar u leđa, pišu Sportske novosti.

S ovim je počela nova era, što sada očekivati od Dinama?

– Nama je svaka iduća utakmica finale i u svakoj ćemo tražiti maksimum. Rijeka i Osijek nas čekaju nakon reprezentativne pauze. Bit će rotacija, dobit će svako priliku, to je najmanje što ja mogu napraviti, a na njima je sada da sebe najbolje prezentiraju i opravdaju povjerenje.

Što ste rekli nogometašima na poluvremenu?

– Ništa, jedan motivacijski govor gdje smo dokazali da mi to možemo. Naravno, samopouzdanje je nakon ovih 10 dana poljuljano i sad možemo samo ići dalje. Stojković je debitirao, bio je malo fasciniran atmosferom iako sam mu rekao da igra kao da je u Lokomotivi i da ne osjeća nikakav pritisak.

Jesu li vas iznenadili igrači Sparte?

– Probali smo u teoriji nešto prenijeti kako bi trebali igrati na utakmici. Jedino je iznenađenje bilo da je igrao napadač s brojem 7 koji je čak i dobro prošao. Dvaputa je laktom udario u glavu stoga je mogao i ranije završiti utakmicu.

– Radim posao koji volim, imam neku svoju viziju zajedno sa sportskom upravom tu smo da radimo na pojačanjima. Ne mislim gomilati igrače, ima ovdje nogometaša koji nisu dugo igrali i pokušat ćemo ih oživjeti. Treba još razgovora obaviti, ali na meni je da galvaniziram ‘‘senatore‘‘ momčadi koji su nositelji ove ekipe.

Očekuje se vatreno krštenje na Maksimiru protiv Rijeke?

– Najlakše je sve okrenuti na mene, ja sam taj Pedro. Zaboravlja se sve što sam tamo napravio, ali ja znam što sam tamo napravio. To su tamo odlični igrači koji će kroz godinu dana imati nekoliko milijunskih transfera. Svjestan sam što nas čeka, dolazi kolega Sopić koji je ovdje uzeo bod. Trebamo se sada regenerirati, moramo dati sve od sebe da dođemo do pobjede, da se približimo na ljestvici. Nitko mene nije pitao gdje sam bio 2015. To samo moja obitelj i ja znamo. Međutim, sportska ambicija pogurala me dalje, a naravno, bit će uspona i padova, pišu Sportske novosti.