Muzikant Rajko koji je uhićen zbog pjevanja četničkih pjesama pušten da se brani sa slobode…

Muzikant Rajko koji je uhićen zbog pjevanja četničkih pjesama pušten da se brani sa slobode…

Rajko Lalić je rođen i odrastao u selu Plavno kraj Knina. U glazbenom svijetu je prisutan duže od tri desetljeća, a često je imao i turneje među srpskom dijasporom. “Lalićeva grupa postoji od 1995. godine i do sada je objavila 20 albuma. Jedan od albuma iz 1995. godine je i “Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade”, doznaje večernji

Rajko Lalić, 63-godišnji hrvatski srpski državljanin, kojeg je policija prije tri dana uhitila na granici zbog sumnje da je pjevao četničke pjesme, pušten je na slobodu, pišu srpski mediji. 

Nakon što je ispitan u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske, pjevač skupine Srpska Tromeđa, pušten je da se brani sa slobode. 

Kako smo ranije pisali, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Kninu policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 63-godišnjaka koji je ”izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine, čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju”. Osim toga, navela je ranije policija, muškarac je nosio određena znakovlja i određene odjevne predmete koje ukazuju na pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, što je javno objavljeno na društvenim mrežama. Nakon što je policija primijetila video koji je navodno snimljen u Australiji, čekala je kada će Lalić stići u Hrvatsku te ga je privela na graničnom prijelazu. 

Rajko Lalić je rođen i odrastao u selu Plavno kraj Knina. U glazbenom svijetu je prisutan duže od tri desetljeća, a često je imao i turneje među srpskom dijasporom. “Lalićeva grupa postoji od 1995. godine i do sada je objavila 20 albuma. Jedan od albuma iz 1995. godine je i “Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade”, navode dalje srpski mediji, uz napomenu kako je on profesionalni pjevač.

No neke pjesme koje veličaju veliku četnike, a Hrvate prikazuju ustašama, nisu dostupne u Hrvatskoj. Vlasnik prava je naveo da ne želi da te pjesme budu dostupne građanima u Hrvatskoj. Tako je i s pjesmom “Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade” na servisu Soundcloud. Svima je dostupna, ali u Hrvatskoj ne.