Ubojica Anđele Bešlić tražio uvjetni otpust. Sud ga odbio, ali uskoro će ipak na slobodu

Ubojica Anđele Bešlić tražio uvjetni otpust. Sud ga odbio, ali uskoro će ipak na slobodu

Bulj je prvotno osuđen na 27 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za teško ubojstvo 17-godišnje Anđele Bešlić u Sinju 2002. godine. Vraćala se s koncerta kada ju je strpao u vozilo, ubio, a tijelo bacio u šikaru

Ivan Bulj, osuđen na 22 godine zatvora zbog ubojstva Anđele Bešlić 2002. godine neće na uvjetni otpust. Odlučio je tako Visoki kazneni sud koji je odbio njegovu žalbu na odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici. Bulju je kazna za ubojstvo Anđele Bešlić postala pravomoćna 2006. godine, a ističe 10. travnja 2024. godine.

“Visoki kazneni sud Republike Hrvatske donio je rješenje kojim je odbio žalbu zatvorenika podnesenu protiv prvostupanjskog rješenja Županijskog suda u Velikoj Gorici kojim je odbijen prijedlog za uvjetni otpust zatvoreniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od 22 godine zbog kaznenog djela teškog ubojstva.

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ocijenio je da zdravstveno stanje zatvorenika i njegove kćerke nema takav značaj da opravdava otpuštanje zatvorenika prije izdržane kazne u cijelosti, niti utječe na zaključak suda iz ranijeg rješenja kojim je vrednovanjem svih pozitivnih i negativnih okolnosti odbijen zahtjev zatvorenika za uvjetnim otpustom”, stoji u obrazloženju presude.

Podsjetimo, Bulj je prvotno osuđen na 27 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za teško ubojstvo tada 17-godišnje Anđele Bešlić u Sinju 2002. godine. Sud je u drugom stupnju smanjio tu kaznu na 22 godine zatvora. Oslobođen je optužbe za silovanje.

Bulj je oko 3 sata Anđelu, koja se vraćala s koncerta, strpao u vozilo i ubio. Njezino tijelo bacio je u šikaru, a pronašao ga je slučajni prolaznik mjesec dana kasnije., doznaje danas.hr