U Crnoj Gori traje zanimljivo natjecanje u – ležanju. Dosadašnji rekord je 117 sati u komadu

U Crnoj Gori traje zanimljivo natjecanje u – ležanju. Dosadašnji rekord je 117 sati u komadu

Zašto Crnogorci imaju stolicu pokraj kreveta? Pa da se odmore nakon spavanja! Ovakvi i slični vicevi o Crnogorcima, ali i drugim nacijama, rasama, plavušama – stereotipnim ljudima i njihovim karakteristikama, nerijetko su izvrstan izvor za hihotanje, smijuljenje, »grčenje trbuha«…

Međutim, kod onih dosjetljivijih stereotip o Crnogorcima kao lijenoj naciji poslužio je, između ostalog, i kao izvor promocije, profita, zabave, jedinstvenosti… Tako su braća Milonja i Radonja Blagojević, vlasnici Etno sela Montenegro u Donjoj Brezni, na 34 kilometra od Nikšića prema Plužinama, prije dvanaest godina došli na ideju da pokrenu natjecanje po kojem će Crna Gora postati jedinstvena u Europi. Mislili, mislili i smislili – natjecanje u izležavanju!, prenosi novi list

Ovih dana u spomenutom Etno selu Montenegro u tijeku je dvanaesto izdanje koje je počelo u petak 18. kolovoza u 10 sati s rekordnim brojem natjecatelja. Čak njih 21. Do ponedjeljka i 14 sati, kada smo se čuli s organizatorom, od 21 natjecatelja ostalo je njih 13, koji su u tom trenutku ležali 76 sati. Na natjecateljima se vidi da su dobro »zapeli« te je Radonja Blagojević siguran da će dosadašnji rekord Podgoričanke Dubravke Aleksić iz 2021. godine, koji iznosi 117 sati ležanja, biti oboren.

– Vidimo da su jače zagrizli ove godine. Nosimo im marendu, hranu, kavu, piće. Obilazimo ih koliko stižemo i ne žale se, dobro im je, ha-ha, opisuje nam Radonja Blagojević.

Natjecatelji se svakih osam sati smiju ustati na deset minuta kako bi otišli na toalet, dok ostalo vrijeme moraju provesti ležeći. I, tko najdulje izdrži, osvojit će glavnu nagradu od tisuću eura. Natjecateljima u nastavku natjecanja želimo puno sreće. Samo opušteno, polako i bez žurbe!