Poginuo Prigožin? U Rusiji pao avion, poginuli svi putnici. On bio na listi putnika

Poginuo Prigožin? U Rusiji pao avion, poginuli svi putnici. On bio na listi putnika

U PADU aviona u Rusiji poginuo je Jevgenij Prigožin, objavio je BBC. S njim je poginulo još devet osoba, dodali su. Onda su vijest prepravili napisavši da su svi putnici na letu poginuli, a da je Prigožin bio na listi putnika. No, vijest o njegovoj smrti još službeno nije potvrđena., piše index.hr

Avion se, kako piše Tass, srušio u regiji Tver. Poginuli su svi koji su bili u njemu. Avion je, piše Tass, letio iz Šeremetjeva u St. Peterburg. U avionu su bila tri člana posade i sedam putnika.

Tass od hitnih službi doznaje da su pronađena tijela više osobe. Dodaju i da je avion izgorio na tlu te da je letio manje od pola sata. Savezna agencija za zračni promet pokrenula je istragu o nesreći. Odjel je izvijestio da je Jevgenij Prigožin bio među putnicima u avionu. Naknadno su i oni objavili članak da je bio na listi putnika.

Tko je Prigožin?

Jevgenij Prigožin je osnivač grupe Wagner. Plaćenici iz Wagnera bili su ključni u osvajanju ukrajinskog grada Bahmuta na proljeće. Borbe za Bahmut trajale su preko pola godine. Dok je trajala bitka za Bahmut, Prigožin je iz dana u dan sve više kritizirao rusko vojno vodstvo.

Stvari su kulminirale i 24. lipnja došlo je do otvorene pobune vagnerovaca. Prigožinovi borci zauzeli su Rostov na Donu te još nekoliko mjesta na jugu zemlje te krenuli prema Moskvi. U popodnevnim satima došlo je do pregovora te je Wagner odustao od ulaska u rusku prijestolnicu. Kako je idućih dana objavljeno, odlučeno je da vagnerovci, koji ne pristupe ruskoj vojsci, budu amnestirani i prebačeni u Bjelorusiju.

Posljednjih dana govorilo se da je šef Wagnera u Africi, a prije dva dana objavljena je snimka Prigožina navodno nastala u Africi. No, nije poznato kad je nastala snimka.

Uskoro opširnije