Penava: U Hrvatskoj je od Županje do Visa ostao dug i krvav trag zločinačkog režima Komunističke partije s dubokim, nikada zacijeljenim ranama

Penava: U Hrvatskoj je od Županje do Visa ostao dug i krvav trag zločinačkog režima Komunističke partije s dubokim, nikada zacijeljenim ranama

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, osvrnuo se na današnje obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima: nacizma, fašizma i komunizma.

”Hitler i Staljin, dakle fašisti i komunisti, su sklopili sporazum kojim su zajednički i dogovorno raskomadali Europu, međusobno podijelivši teritorij i zone interesa. Sporazum je poznat kao Hitler– Stalin Pact ili Nazi–Soviet Pact. Na današnji dan, 23. kolovoza 1939., u Moskvi, sporazum su službeno potpisali ministri vanjskih poslova Joachim von Ribbentrop i Vyacheslav Molotov. Vrlo brzo iza toga uslijedili su napadi na velik broj europskih zemalja. Zajednički neprijatelj tih totalitarnih režima bile su sloboda i demokracija, a nacisti i komunisti dijelili su isti cilj: – Krvav i dugačak je trag komunističkog terora, od Finske na sjeveru, preko Estonije, Litve, Latvije, Poljske sve do Rumunjske”, poručio je Penava.

Penava dodaje kako su pobjedom nad fašizmom 1945. fašistički zločinci zaustavljeni i zapadni svijet je uživao slobodu i demokraciju, no dodaje kako nažalost komunistički zločinci nisu zaustavljeni i o njihovim zločinima se nije znalo jer se u istočnoj Europi o tome nije smjelo pričati.

”U Hrvatskoj svoju bestijalnost demonstrirali su u masovnim, svirepim egzekucijama duž ”Križnog puta” 1945. kroz likvidacije intelektualne i crkvene elite, kao i političkih neistomišljenika u poraću, uhićenjima, mučenjima i likvidacijama po kazamatima i na ”Golom otoku”, ubojstvima hrvatskih iseljenika po svijetu, progonima hrvatskih studenata 1971… U Hrvatskoj, od Županje na istoku, do Visa duboko u Jadranu, ostao je dug i krvav trag zločinačkog režima Komunističke partije s dubokim, nikada zacijeljenim ranama”, ističe Penava.

Na spomeniku nedužnim žrtvama totalitarnih režima u Županji piše kako bi Sava, kada bi mogla govoriti, posvjedočila kako su u noći, 14. travnja 1945. godine, na obali likvidirana i u valove bačena osmorica članova Hrvatske Seljačke Stranke. Osmorica članova zadnjeg demokratski izabranog Općinskog poglavarstva Županje. Osmorica dobrih i uglednih ljudi. To zlodjelo izvršili su novopridošli komunistički egzekutori OZNA-e, po nalogu lokalne partijske ćelije, bez optužnice i bez suda. Nemojte ih zaboraviti i neka njihova žrtva bude zalog budućim naraštajima.
”I dok mnoge nekad komunističke države Europe s demokracijom doživljavaju katarzu i u postupku dekomunizacije zabranjuju isticanje komunističkih simbola, što se događa u Hrvatskoj? Vlade ukidaju Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava u RH, u Kumrovcu se slavi Tita, SDP-ova vlada donosi Lex-Perković, HDZ-ova vlada ne procesuira ratne zločince – zapovjednike JNA, stranka Možemo! organizira Trnjanske kresove, kroz imena ulica i trgova nastavlja se promovirati zločinački komunistički režim. Toliko retrogradne politike u Hrvatskoj ozbiljan je uteg oko nogu”, jasan je bio Penava te zaključio:

”Ljudi u Hrvatskoj moraju shvatiti ono što slobodni svijet odavno zna, da isticanje simbola nacizma i komunizma, kao i zločinaca poput Tita, Hitlera i Staljina, predstavlja uvredu za milijune ljudi. Retrogradne snage u hrvatskom društvu valjda će jednog dana shvatiti da ih to što se deklariraju antifašistima nikada neće svrstati među protagoniste vrijednosti poput slobode i demokracije dokle god ne budu u stanju nedvosmisleno se ograditi od Komunističke partije i njenog nasljeđa.”, piše Domovinski pokret.