Drama u Zagrebu: Prijetio da će skočiti s kuće, a zatim počeo pucati po policiji

Drama u Zagrebu: Prijetio da će skočiti s kuće, a zatim počeo pucati po policiji

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Prava drama odvijala se jučer kasno poslijepodne i navečer na istoku Zagreba gdje je rastrojeni muškarac prijetio da će se ubiti, a zatim pucao prema policiji.

Kako doznaje N1 sve je započelo nešto iza 17 sati kada je muškarac zaprijetio da će počiniti samoubojstvo skokom s krova kuće u ulici Podzmiš.

Na teren su nakon policije izašle i sve ostale nadležne službe, a obaviješten je i Gradski ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost.

Ubrzo nakon vatrogasaca, kako doznajemo od očevidaca na mjesto drame stižu i policijski specijalci.

Pregovori s muškarcem nastavljeni su još satima, no situacija se, doznajemo, nije smirivala. U jednom trenutku počeo je čak prijetiti da će cijelu kuću dići u zrak.

Zato se žurno zatvara plin kako ne bi došlo do još veće tragedija u susjedstvu. “Čuli smo da je nakon toga počeo prijetiti i da će zapaliti sam sebe. Osjetio se čak i miris benzina, pa su vatrogasci raspršili pjenu po dvorištu”, pričaju nam očevici.

“Nikako se nije smirivao iako je policijski pregovarač pokušavao stupiti u kontakt s njim. Nismo čuli što su točno govorili, no već je bilo prošlo više od pet sati od kad je počeo prijetiti”, prisjećaju se naši sugovornici.

Nešto iza 21 sat ulicom je odjeknuo pucanj. Prema za sada dostupnim informacijama rastrojeni muškarac skočio je s kuće u zračni jastuk što su ga pripremili vatrogasci i zapucao prema policajcima. U idućem trenutku uspio je otrčati prema obližnjoj šumi, a specijalci su dobili zapovijed da krenu za njim.

Potjera je, doznajemo, na kraju bila uspješna – počinitelj je uhićen. Za detalje smo pitali i PU zagrebačku, te ćemo njihov odgovor objaviti čim da dobijemo.