Hajduk na krilima Livaje pobjedio Rudeš i pobjegao Dinamu na osam bodova…

Hajduk na krilima Livaje pobjedio Rudeš i pobjegao Dinamu na osam bodova…

Splitski Hajduk je pobijedio kod Rudeša 2:0 u petom kolu SuperSport HNL-a. Sve je bilo riješeno nakon prvih 15 minuta fantastičnim potezima Marka Livaje, koji su splitskoj momčadi otvorili put prema četvrtoj ovosezonskoj ligaškoj pobjedi i stopostotnom učinku.

Hajduk trenutno ima 12 bodova i nalazi se na prvom mjestu s osam bodova više od Dinama, koji je odigrao i utakmicu manje. Rudeš je novim porazom ostao zakucan na dnu ljestvice bez ijednog osvojenog boda.

Genijalni Livaja sve riješio u prvih 15 minuta

Hajduk je poveo u četvrtoj minuti preko svog kapetana i najboljeg igrača. Marko Livaja dočekao je loptu Ivana Dolčeka i nakon toga majstorski okrenuo Miguela Camposa te lako pogodio u mrežu Karla Kralja.

Bila je nova majstorija Livaje, koji se elegantno s loptom zavrtio oko svoje osi izbacivši iz igre svog čuvara. Devet minuta kasnije Hajduk je zaprijetio preko Emira Sahitija, čiji je udarac zaustavio Kralj. Ipak, Rudeš je drugi put kapitulirao u 15. minuti. Livaja je asistencijom uposlio Darija Melnjaka, koji je s vrha peterca plasirao loptu u mrežu. Livaja je u ovom napadu napravio veliku većinu posla te još jednim sjajnim dodavanjem rastvorio obranu zagrebačke momčadi.Hajduk je do kraja prvog poluvremena kontrolirao situaciju na terenu, a u drugom je Rudeš počeo prijetiti.

Momčad Roberta Prosinečkog stvorila je nekoliko poluprilika u drugih 45 minuta, no nisu to bile pretjerane opasnosti za Hajdukovog vratara Ivana Lučića. U 75. minuti veliku prigodu za Rudeš imao je Ivor Ljubanović, ali njegov udarac glavom lako je ukrotio Lučić. U 77. minuti Ivan Dolček mogao je zabiti za 3:0 Splićana, ali njegov udarac dobrom je intervencijom zaustavio Kralj.Ivan Leko i dalje odrađuje suspenziju zbog incidenta na Superkupu protiv Dinama pa je splitski sastav do nove pobjede vodio pomoćni trener Adnan Čustović. U sljedećem kolu Hajduk gostuje kod Varaždina 26. kolovoza, a Rudeš u Puli kod Istre 1961 dan kasnije, piše SK.