Uhićen navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica. Bio je među onima koji su predvodili skupinu huligana

Uhićen navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica. Bio je među onima koji su predvodili skupinu huligana

Grčke vlasti izdale su nove tjeralice, među kojima i pet za hrvatske građane. Objavljene su snimke posljednjih trenutaka ubijenog Michalisa Katsourisa.

Grčke vlasti pripremaju nove tjeralice za hrvatskim, ali i grčkim huliganima. Smatra se da nisu uhićeni svi sudionici događaja koji su doveli do smrti Michalisa Katsourisa.

Kako navodi portal Newsit, uhićen je grčki navijač Panathinaikosa za kojim je bila izdana tjeralica. I ranije je sudjelovao u navijačkim neredima, a u poslijepodnevnim satima je i uhićen u svojoj kući u Gyzi.

ERT javlja da je uhićeni navijač jedan od onih koji su snimljeni kako predvode skupinu huligana u blizini stadiona AEK-a.

Također, od sutra se očekuje i raspisivanje ostalih tjeralica za Hrvatima koji su identificirani pomoću vozila koje je policija zaplijenila. Riječ je o četiri do pet potencijalnih novih uhićenja.

Nakon uhićenja i pritvaranja 105 huligana, istraga se usredotočila na snimke nadzornih kamera na tom području, na predmete pronađene na mjestu incidenata kao i na DNK analizu uhićenih.

Oko 20 predmeta i krvave mrlje nađene na lokaciji ispituju forenzički laboratoriji, a rezultate će uspoređivati s onima pronađenima na tijelu 29-godišnjaka. DNK analizom ovih uzoraka policija nastoji doći do saznanja – najprije o tome tko su žrtve napada, s obzirom na to da je osim 29-godišnjaka bilo još ozlijeđenih, kao i tko su počinitelji, tj. tko je držao smrtonosno oružje.

Čekaju se i rezultati dvaju sklopivih noževa koji su oduzeti dvojici uhićenih huligana, kako bi se utvrdilo je li neki od njih korišten protiv 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Objavljene snimke zadnjih trenutaka ubijenog Grka
Grčki mediji objavili su snimke posljednjih trenutaka ubijenog navijača, ali su uznemirujuće pa ih nećemo objaviti.

Na prvoj se vidi kako ulazi u kiosk i pokušava se sakriti iza hladnjaka dok ga prodavačica promatra. Nakon toga prodavačica mu dodaje ubrs kako bi se obrisao od krvi. Jasno je da je ozlijeđen. Na trećoj snimci dolazi još jedna osoba koja mu daje vodu. Na zadnjoj se vidi kako pokušava ustati, ali zatetura pa pada, prenosi Dnevnik.hr.