Đerek podnijela prijavu protiv Puljka i Ivoševića

Đerek podnijela prijavu protiv Puljka i Ivoševića

Među ostalim, traži javnu ispriku

Suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu i najpoznatija zviždačica Maja Đerek, podnijela je prijavu povjerenici za zaštitu dostojanstva radnika Kristini Nuić Prka protiv zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića za mobing i gradonačelnika Ivice Puljka za omalovažavanje.

Što se tiče zamjenika Ivoševića pozvala se na Zakon o lokalnim službenicima ali i na Kazneni zakon, a posebice na odredbu koja govori o ugrozi zdravlja. Protiv Puljka je podnijela prijavu zbog omalovažavanja u javnim istupima. Od niza zahtjeva izdvojimo da traži javnu ispriku, ali i suzdržavanje od daljnih komentara prije odluke Službeničkog suda jer na taj način prejudicira odluku. 

Nakon što se suočila s problemima Đerek je službeno putem maila, još u lipnju ove godine tražila zaštitu od gradonačelnika Puljka

Podsjetimo, suspendirana je nakon što je najavila da će predložiti da se pravilnik kojim se reguliraju kadrovski stanovi stavi na Gradsko vijeće.

Sve je kulminiralo nakon slučaja ‘Peškarija’.

Đerek je prijavu podnijela netom nakon što je Puljak netom imenovao Kristinu Nuić Prka da brani dostojanstvo radnica gradske uprave. Naime, na početku mandata na ovu funkciju imenovao je Nikolu Aleksića. No, morao je dodati i žensku predstavnicu , kako bi oba spola zaposlenika bila zastupljena., piše dalmatinski