Stižu vrući dani i noći. “Nastat će toplinska kupola, temperature idu blizu 40°C”

Stižu vrući dani i noći. “Nastat će toplinska kupola, temperature idu blizu 40°C”

DANAS će prevladavati sunčano vrijeme, no u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom i to uglavnom poslijepodne. Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar na kopnu slab, dok će duž obale ujutro i dio prijepodneva ponegdje puhati umjerena bura, popodne većinom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 stupnjeva Celzijusovih.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, a uz lokalno jači razvoj oblaka može pasti malo kiše, moguć je i poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab i umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 29°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano, uz povremeno više oblaka mogućnost za lokalno malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom poslijepodne. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30°C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, no ne i posve stabilno pa je uz jači razvoj oblaka lokalno moguća slaba kiša ili poneki pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 29°C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano, tijekom poslijepodneva ponegdje mala do umjerena naoblaka, a samo lokalno uz više oblaka postoji mala mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Istre. Puhat će slaba do umjerena bura, tijekom poslijepodneva i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti većinom malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 28 i 33°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano. Slaba i umjerena bura, podno Velebita ponegdje s jakim udarima, popodne jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 33°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, no uz jači razvoj oblaka lokalno mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slaba do umjerena bura, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 33°C.

Idućih dana vruće, ali ne i potpuno stabilno

Do vikenda će prevladavati sunčano i vruće, no u unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u petak i subotu. Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu će noću i ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura zraka u porastu., piše index.hr