Hajduk propustio velike prilike pa primio tri komada i s teškim porazom se oprostio od Europe

Hajduk propustio velike prilike pa primio tri komada i s teškim porazom se oprostio od Europe

Bijeli su stvorili više konkretnih šansi u dvomeču s Grcima, ali na kraju PAOK ostaje čiste mreže

PAOK – HAJDUK 3:0 (Schwab 12.-11m, Živković 78., 85.)

PAOK: Kotarski – Kedziora, Troost-Ekong, Koulierakis, Baba 🟨 – Schwab ⚽, Tsingaras (od 62. Soares, od 73. Odzoev) – Narey (od 62. Taison), Konstantelias 🟨, Živković ⚽⚽ – Samatta 🟨 (od 78. Brandon).

HAJDUK: Lučić – Moufi 🟨 (od 82. Mikanović), Šarlija 🟨, Diallo 🟨, Melnjak – Sigur, Krovinović (od 59. Benrahou) – Sahiti (od 59. Dolček), Odjidja 🟨 (od 82. Čuić 🟨), Mlakar (od 72. Dajaku) – Livaja.


U play off Konferencijske lige ide PAOK, Bijeli su sami sebi presudili. U Solunu su uvjerljivo pali na individualnim pogreške ovoljetnih pojačanja Odjidja Ofoe kod prvog, te Dialla kod drugog pogotka., javljaju sportske jutarnji

Bijeli su u prvom dijelu imali prigode poravanati kod 0:1, u nastavku su tempo držali tek 15-ak minuta, da bi utakmicu definitivno riješila pogreška stopera Bijelih na 10-ak minuta prije kraja. Hajduk je zadnji put na gostovanju dobio makedonsku Renovu 2020. godinu, od tada su izgubili od Galatasaraya, Tobola, Vitorie i Villareala.

Pritom nisu postigli pogodak u zadnje tri europske utakmice, stoga ne čudi da svoje misli od četvrtak navečer okreću HNL-u. PAOK nije briljirao, iskoristili su Grci prigode koje im je ponudio Hajduk i zasluženo idu u zadnje kolo kvalifikacija.

Tri prigode imao je Hajduk u startu dvoboja, ali nakon 12 minuta Bijeli su već gubili 0:1. Start kao iz noćne more. Već na isteku prve minute zaprijetio je Melnjak, njegov izgledni pokušaj sa 14 metara blokirao je Troost Ekong, a iz kornera glavom sa šest metara pucao je Livaja u 2. minuti. Međutim, nije to bilo ništa prema šansi koju je kapetanu Bijelih servirao Kotarski u 9. minuti. Pogrešno je vratar PAOK-a izbio loptu do Odjidje Ofoe koji je odmah proslijedio Livaji u matnu poziciju, ali njegov udarac sa 10 metara tijelom je u padu blokirao Koulierakis.

Umjesto da Hajduk povede, tri minute kasnije zatresla sa mreža Lučića nakon kaznenog udarca kapetana Schwaba. Prejeftino su Bijeli primili pogodak, kao iz onih najgorih scenarija europskih gostovanja. Ali, nisu se predali nakon zgoditka kapetana PAOK-a. Loše je lijevi bek Baba odbio loptu u 19. minuti, namjestila se Odjidji Ofoe na 18 metara, međutim snažan udarac otišao je u reklame pored lijeve vratnice.

Dvije minute potom sreća je pomazila i Bijele. Stoper Koulierakis ovog puta je stigao u napad, nakon kornera šutirao je ljevicom i pogodio vratnicu. Ali, bio je to bljesak PAOK-a pred vratima Hajduka, jer do kraja poluvremena Bijeli su pritisnuli domaćina. Lekina je momčad ugurala PAOK na njegovu polovicu, kontrolirali su Splićani utakmicu, ali nisu znali inicijativu pretvoriti u ozbiljniju prigodu.

Nedostao je udarac, ponekad i malo sreće kao što je biloi u 40. minuti kada je na ubačaj Melnjaka domaći stoper Koulierakis umalo prevario Kotarskog nespretno poslavši loptu uz desnu vratnicu u korner. Pokušao je iz koljena u 45. minuti i Krovinović, ali direktno u Kotarskog. U trećoj minuti sudačke nadoknade ponovno su zadrhtali domaći navijači, na ubačaj Livaje glavom je šutirao Sahiti, tik uz lijevu vratnicu.

Hajduk je prvi dio zaključio rezultatskim zaostatkom, međutim bilo je jasno da Splićani mogu igrati sa PAOK-om, da grčka momčad nije dominantan suparnik. Ali, pritisak je za drugo poluvrijeme ostao na Hajduku. Nakon samo 15 sekundi drugog dijela izašao je Livaja sam pred Kotarskog, ali otišao je suviše u lijevu stranu, pa je propala prigoda.

U jeku dominacije Hajduka rješenje utakmice imao je Kontstantelias u 52. minuti nakon izgubljene lopte Sahitija. S lijeve strane ubacio je Živković, a mladi fantazista na sedam metara primirio loptu, namjestio se i pogodio u Lučića. Šest minuta kasnije nova prigoda za PAOK, promašili su Grci preko Nareya još jedan “zicer”, sa osam metara slabo je reagirao desnokrilni napadač Crno-bijelih.

Nakon nešto manje od sat vremena igre posegnuo je Leko za prvi promjenama, uveo je Dolčeka umjesto Sahitija, izvukao Krovinovića, povukao Odjidju na korektora, a Benrahou je dobio ulogu razigravača. Upravo je Marokanac u 67. minuti udarcem sa 14 metara iskosa zaprijetio Kotarskom koji je odbio u korner.

Utakmica je potom ušla u zatišje, u “bonacu” iz koju je izvukao pogodak Živkovića za 2:0 i rješavanje neizvjesnosti u Solunu. Isti igrač postigao je i gol za 3:0 iz slobodnog udarca u 84. minuti.