Grčka policija na nogama, traže vođu BBB-a, porijeklom je iz BiH i još nije izišao iz Grčke

Grčka policija na nogama, traže vođu BBB-a, porijeklom je iz BiH i još nije izišao iz Grčke

Stigli su prvi rezultati analize mobitela i GPS-a uhićenih hrvatskih huligana, javlja grčki portal Newsit.

Prema analizi GPS sustava iz mobitela vidljiv je organizirani put huligana iz Hrvatske u Grčku i način na koji su planirali pobjeći.

Oni su na GPS-u tražili rutu do Igoumenitse, Pireja, ali i parkinga u Bariju i Anconi u Italiji. Pritom se čini da su u navigatorovu tražilicu po dolasku u Atenu upisali dvije konkretne adrese: jednu iza Lycabettusa i drugu u središtu Amarousija. Te adrese sada policija istražuje.

Pokušava se utvrditi i koliko mobitela odgovara sim karticama iz Hrvatske te imenima vlasnika, a analiziraju se i mobiteli organiziranih navijača druge momčadi čiji su signali emitirali s istog mjesta.

Još nisu stigli rezultati DNK testova, potvrdio je branitelj hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas.

– Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne tjelesne ozljede. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i video snimaka s određenih točaka, koji su važni za potporu naših tvrdnji, rekao je za Newsit.

Newsit piše i da je napadu i ubojstvu Michalisa Katsourisa u Grčkoj nazočio vođa hrvatskih huligana podrijetlom iz Bosne, no on i još desetak ljudi su nakon svega uspjeli pobjeći i još uvijek nisu pronađeni. Prema podacima s graničnih kontrola navedeni još nije uspio pobjeći iz zemlje i grčke ga vlasti intenzivno traže.

Njegovi su podaci poznati vlastima, piše Jutarnji list.