Grci tvrde: Stigli su rezultati analize mobitela Hrvata, vođa Boysa je u bijegu

Grci tvrde: Stigli su rezultati analize mobitela Hrvata, vođa Boysa je u bijegu

Grčki portal Newsit objavio je da su poznati prvi rezultati analize mobitela i GPS-a uhićenih hrvatskih državljana, koji su u grčkim zatvorima otkako su se u Ateni sukobili s navijačima AEK-a.

Prema analizi GPS sustava iz mobitela vidljiv je put kojim su se hrvatski državljani kretali kako bi stigli u Atenu i otišli iz nje. Ondje im je, inače, bio, gdje im zabranjen dolazak budući da na utakmicama AEK-a i Dinama nisu dozvoljeni gostujući navijači.

“Čini se da su na GPS-u tražili upute za Igoumenitsu, Pirej, ali i parking u Bariju i Anconi u Italiji. Po dolasku u Atenu upisali su dvije konkretne adrese: jednu iza Lycabettusa i drugu u središtu Amarousija”, navodi Newsit, dodajući da te lokacije policija sada istražuje.

Grci pišu i da je u Ateni bio i vođa hrvatskih huligana podrijetlom iz Bosne iz Hercegovine, no on je, tvrde, uspio pobjeći policiji.

“Prema pouzdanim izvorima portala Newsit, spomenuti vođa huligana iz Hrvatske, navodno je sudjelovao u brutalnom napadu koji su izvršili strani nasilnici. Međutim, uspio je pobjeći, vodeći sa sobom još desetak ljudi”, piše grčki portal.

Dodaju da zasad nema indicija da je vođa Boysa napustio zemlju, no da je nejasno krije li se i dalje u Ateni. Grčke vlasti navodno znaju o kome je riječ i intenzivno se traga za njim.

Branitelj hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas potvrdio je da nisu stigli rezultati DNK analize.

“Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne tjelesne ozljede. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i videosnimaka s određenih točaka, koji su važni za potporu naših tvrdnji”, rekao je za Newsit., prenosi N1