Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška upozorava na lažno prikupljanje donacija

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška upozorava na lažno prikupljanje donacija

Predsjednik Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška Josip Bošnjak, uputio je priopćenje u kojem upozorava na pojavu prevaranata koji prikupljaju donacije za rad novogradiške Udruge gluhih i nagluhih. Prenosimo ga u cijelosti.

U ime Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška obavještavamo vas da ovih dana u našem gradu, prema našim saznanjima, dvije ženske osobe prikupljaju donacije za rad novogradiške Udruge gluhih i nagluhih.

Moramo Vam skrenuti pozornost da se radi o nama nepoznatim osobama koje smatramo prevarantima. Naime, oni su viđeni u svim gradovima Hrvatske te se predstavljaju da rade u neprofitnim organizacijama za gluhe.

S obzirom na takvu situaciju, moramo reagirati i izvješćujemo kako ne skupljamo nikakve novce takvim putem niti se radi za ikakve staračke domove ili kampove za mlade osobe s oštećenim sluhom. Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška ima svoj račun putem kojeg se uplaćuju svi dobrovoljni prilozi.

Smatramo da ima prostora za ostvariti financijska sredstva, ali putem kvalitetnih projekata i putem natječaja Europskih socijalnih fondova, raznih ministarstava, a na taj način radi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Apeliramo na građane da ne daju nikakve novce takvim prevarantima jer se ne radi o zaposlenicima Udruge, a vjerojatno ni o gluhim osobama.

Gluhe osobe lako prepoznaju gluhe osobe, a mnoge Udruge gluhih diljem RH pomažu svojim članovima da ostvare razne povlastice i prava koja pruža sustav socijalne skrbi pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više manje svi članovi koji imaju oštećen sluh, u većini slučajeva imaju riješeno pitanje novčane situacije kroz razne oblike socijalne pomoći.

Dakle, molimo građane da svaku pojavu ovakvih osoba odmah prijave policiji i da s tim osobama ne ulaze u nikakvu raspravu kako bi izbjegli bilo kakve dodatne neugodnosti.” – stoji u priopćenju.