Potpuni fijasko DNK-analize: Grčka policija nema nikakav dokaz, snimke ubojstva su mutne; Zasad je sve neupotrebljivo…

Potpuni fijasko DNK-analize: Grčka policija nema nikakav dokaz, snimke ubojstva su mutne; Zasad je sve neupotrebljivo…

Grčka policija naišla je na veliki problem u istrazi. Kako piše grčki portal Newsit, rezultati DNK testa uzetih s tijela 29-godišnjeg Michalisa, potpuno su neupotrebljivi. Uzorci koje su prikupili s odjeće i tijela ne vode do specifičnog genetskog koda pa se svi napori policije da identificiraju ubojicu s nožem fokusiraju na mutne videomaterijale prikupljene u okolici stadiona.

Podsjetimo, jučer su odvjetnici Vasilis Noulezas, koji brani trojicu hrvatskih navijača, te Alexis Kougias, koji brani jednog grčkog poduzetnika, tvrdili da policija raspolaže snimkom na kojoj se vidi trenutak ubojstva.

No, kasnije je to demantirano od strane same policije. Postavlja se logično pitanje: Što od dokaza grčka policija u ovom trenutku uopće ima?

Kako piše navedeni portal, znanstvenici specijalisti Forenzičkog laboratorija režu materijal kadar po kadar, zumiraju i čiste fotografije posebnim programom kako bi otkrile crte lica pojedinih huligana.

Cilj analize je, razumije se, otkriti bilo kakav znak ili možda tetovažu koja upućuje na nekog konkretnog huligana. No, u ovom trenutku, tjedan dana od početka istrage, grčka policija, čini se, i ne raspolaže nikakvim konkretnijim zaključcima koji bi doveli do identifikacije ubojice, prenosi Jutarnji list.