DP: Hrvatski građani, svake sekunde moraju osjetiti da su hrvatska država i hrvatska diplomatska služba uvijek iza njih!

DP: Hrvatski građani, svake sekunde moraju osjetiti da su hrvatska država i hrvatska diplomatska služba uvijek iza njih!

Izražavamo duboku tugu, iskrenu sućut i žaljenje u povodu smrti grčkog građanina, Michalisa Kasourisa, koji je nedavno tragično preminuo prilikom obračuna navijačkih skupina u Ateni te se nadamo brzom otkrivanju počinitelja kao i njegovu pravičnom kažnjavanju, piše DP u priopćenju.

Domovinski pokret je protiv bilo koje vrste nasilja, posebice protiv nasilja u sportu gdje težimo rigoroznijim zakonima koji će na sportske događaje i sportska borilišta donijeti mir i sigurnost svim ljubiteljima sporta i u tom smislu zalažemo se za strože zakone koji će tu problematiku dovesti u red.

S obzirom na okolnosti, apeliramo na Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske i ministra Gordana Grlića Radmana, da osiguraju maksimalnu, prije svega i pod broj jedan, medicinsku, a nakon toga pravnu, i konzularnu pomoć svim hrvatskim građanima zatočenima u Grčkoj već šest dana. Pozivamo veleposlanika RH u Ateni, Aleksandra Sunka na neumoran rad i stalan kontakt s našim građanima koji su lišeni slobode kao i na korištenje svih dostupnih kanala kako bi zaštitio i pomogao hrvatskim građanima. Ujedno apeliramo i na grčku veleposlanicu u Hrvatskoj, Antonie Kazourou, od koje očekujemo provedbu brze, efikasne i objektivne istrage sukladno spoznajama, pravilima struke i EU standardima prema čemu krivi trebaju dobiti zaslužene presude, a nevini trebaju biti u što je moguće kraćem roku pušteni na slobodu.

Hrvatski građani, svake sekunde moraju osjetiti da su hrvatska diplomatska služba i država Hrvatska uvijek iza njih!

Također, pozivamo sve uključene u postupak da nipošto ne potpadaju pod utjecaj histerije i senzacionalizma o kojima možemo svjedočiti ovih dana u medijima jer u konačnici potrebna su nam pravedna, pravična i brza rješenja koja iziskuju hladnu glavu, piše Domovinski pokret.