Navijači pred istražiteljima, pet njih osumnjičeno za ubojstvo

Navijači pred istražiteljima, pet njih osumnjičeno za ubojstvo

Više od stotinu sudionika navijačkih nereda u Ateni, u kojima je navijač atenskog AEK-a izgubio život, od podneva će ispitivati državni odvjetnik i istražni sudac. Prva skupina navijača iz pritvora je prebačena na sud. Prema grčkim medijima, popis osumnjičenih za ubojstvo sveden je na 5 osoba, među kojima je jedan Hrvat.

– Grčki mediji govore o vrlo suženom krugu sumnjivaca u potrazi za ubojicom. Grčka javna televizija javlja da se radi o po jednom hrvatskom i albanskom državljaninu, te tri grčka od kojih su dvojica otprije poznata policiji, dok se za trećim navodno još traga. Sve su to i dalje neslužbeni navodi, javio je iz Atene novinar Dameo Ramić-Kovačić.

Dodao je kako se okolnosti tragičnog događaja još istražuju, a analiza dokaznih materijala traje. Službenih zaključaka tog dijela istrage još uvijek nema. 

Uhićene se tereti za 4 kaznena djela i 7 prekršaja

Tereti ih se za čak četiri kaznena djela i sedam prekršaja, među ostalim, za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji. Nakon davanja iskaza, bit će donesen prijedlog o održavanju ročišta radi odlučivanja o istražnome zatvoru. To ročište trebalo bi biti najkasnije u nedjelju.

Visoko na popisu osumnjičenih za ubojstvo 29-godišnjeg navijača AEK-a je Grk – navijač Panathinaikosa. Riječ je o osobi s poviješću navijačkih izgreda, koja je odslužila zatvorsku kaznu i posljednjih 6 mjeseci bila na uvjetnoj slobodi, prenose grčki mediji, pozivajući se na policijske izvore.

U neredima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 6 bilo hospitalizirano. Hrvate je u pritvoru posjetio naš veleposlanik u Grčkoj.

Pogreb ubijenog navijača danas posljepodne 

Danas poslije podne trebao bi se održati sprovod preminulog navijača koji je prema potvrdi obdukcije stradao radi krvarenja ubodne rane na ruci., javlja HRT