Ništa nije kako se isprva činilo: Iz Atene stigle važne vijesti i tiču se navijača Dinama

Ništa nije kako se isprva činilo: Iz Atene stigle važne vijesti i tiču se navijača Dinama

Policija je identificirala i uhitila Grke zbog huliganskih nereda u Ateni

Grčko javno tužiteljstvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji u noći s ponedjeljka na utorak u kojem je smrtno stradao jedan navijač AEK-a.

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa te s njima otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji gdje su se sukobili s navijačima AEK-a. 

Neredi u Ateni danima su glavna tema i neprestano se pojavljuju novi detalji, a sada je iz Grčka stigla nova informacija koja baca potpuno drugo svjetlo na cijelu priču.

Objavljeno je da su zbog huliganskih nereda identificirana te uhićena – tri Grka. Oni su, prema pisanju tamošnjih medija, vodili konvoj do Nea Philadelphije i pokazali su im kako doći na teritirij AEK-ovih navijača.

Prvooptuženi je 26-godišnjak iz Maroussija inicijala B.Th. Drugi je 27-godišnjak iz istog mjesta inicijala T.I., a treći je  22-godišnjak albanskog podrijetla s inicijalima L.E., kod kojega je policija pronašla jedan od noževa koje je zaplijenila.