Maja Đerek teško optužila zaposlenicu Banovine, smatra to dokazom kako je Puljkov izbor – HDZ

Maja Đerek teško optužila zaposlenicu Banovine, smatra to dokazom kako je Puljkov izbor – HDZ

Maja Đerek, , trenutačno suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu, iznijela je na društvenim mrežama teške optužbe na zaposlenicu Banovine.

Objavu prenosimo u cielosti :

‘Mjesecima sam, usmeno i pismeno, upozoravala gradonačelnika Puljka oko nestručnog i nesavjesnog rada pojedinaca u Banovini, a čiji rezultati su bili isključivo šteta za Grad. Ovih dana smo mogli čuti kako sam izvršila ‘udar na instituciju gradonačelnika’ te kako sam postala ‘teret’. U nastavku slijedi primjer uzorne službenice Marijane Bronzović koja po gradonačelniku Puljku nikada nije niti će biti ‘teret’ za vrijeme njegove vladavine u Splitu. 

Naime, Marijanu Bronzović – kao provjereni Kerumov kadar – je na mjesto pročelnice p.o. odjela za gradsku imovinu prije mog dolaska stavio upravo – gradonačelnik Puljak.

Proteklih mjeseci sam najviše morala rješavati nered koji je ostavila upravo službenica Bronzović:

– par tjedana prije moje suspenzije, u odjelu smo otkrili kako je tadašnja pročelnica Bronzović u evidenciji poslovnih prostora ‘zamračila’ oko 120 poslovnih prostora. Logično, nemamo saznanja tko je u istim prostorima i plaća li se uopće Gradu zakupnina. 120 poslovnih prostora! Radi se o gradskoj imovini ogromne vrijednosti.

– bivša pročelnica p.o. Bronzović nije pokrenula reviziju korištenja ili očevide svih stanova i poslovnih prostora. To nije uradila, ali je uručila otkaz ugovora o najmu osobi s invaliditetom koja se spominjala po medijima.

– znate kad je gradonačelnik Puljak osobno dobio ogromnu kaznu od 100.000 kn radi bespravne kanalizacije u Villi Dalmaciji? Ta kazna je stigla jer je upravo službenica Bronzović stavila u ladicu prvo rješenje o povratu u prijašnje stanje od strane inspekcije. Nije se žalila. Nije uspjela ishoditi građevinsku dozvolu. Nije napravila ništa i nakon toga je još u primopredajnom zapisniku napisala da je ‘sve vraćeno u prvobitno stanje’. Na svu sreću, kad sam došla, odjel je uspio ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu pa je gradonačelnik Puljak osobno spašen od daljnjih kazni koje su mogle iznositi 270.000 kn. Tada je gradonačelnik Puljak bio izrazito zahvalan za moju stručnu pomoć. Tada nije bilo ‘udara’ ni ‘tereta’.

– znate kada je službenik Grada prošle godine dobio otkaz službe jer je bio na kruzeru, a po evidenciji je bio u Gradu na poslu? Bivša pročelnica Bronzović je dosljedno potpisivala plaću tom gradskom službeniku – znajući da nije na poslu, dok je isti radno vrijeme provodio na ‘stručnom usavršavanju’ na kruzeru. Rezultat je bila velika materijalna i reputacijska šteta za gradsku upravu. 

Gospoda Puljak i Ivošević su znali za sve gore navedeno. Čak štoviše, znali su da službenica Bronzović nagovara kolege iz odjela da mi skrivaju službenu dokumentaciju. Rekli su mi da prijava službenika iz drugih odjela nije moj posao. Na sreću – svoje ovlasti i dužnosti jako dobro znam.

Kao nagradu za sve gore navedeno, službenica Bronzović dobiva dobro plaćeno radno mjesto s koeficijentom 3.6. u Službi za razvoj, ali bez ikakvih pravih radnih zadataka pa cijele dane provodi na hodnicima. Primjerice, koeficijent službenika koji zastupaju Grad u zahtjevnim postupcima pred sudom iznosi 2.67, a koeficijent pročelnika 4.0. Dakle, zbog godina staža, službenica Bronzović je po nagradi od gradončelnika Puljka dobivala skoro istu plaću kao pročelnik.

Da ne bi bilo zabune – plaću službenice Bronzović, koja je napravila ogromnu ŠTETU za Grad, uz odobrenje i zaštitu gradonačelnika Puljka – plaćaju svi građani Grada Splita.

Uistinu, stvaranje reda nije počelo prije mene.

Prije mene, a za vrijeme gradonačelnika Puljka, zbog ovakvih službenika nastali su još veći nered i šteta.

Nažalost, proteklih mjeseci sam se osobno uvjerila da u gradskoj upravi i danas sve funkcionira kao u vrijeme vladavine HDZ-a pa me ne bi čudilo da se i oko moje suspenzije počnu koristiti metode koje sam već prošla u Državnim nekretninama – iznošenje neistina o mojoj ‘suradljivosti’ te razna podmetanja od kadrova koje gradonačelnik Puljak tako brižno štiti.

Gradonačelnik Puljak i njegovi zamjenici nemaju dvojbu ‘Ili HDZ ili Hrvatska’.