Tragedija na A6: Dva radnika HAC-a poginula na poslu, teretnjak naletio na njih

Tragedija na A6: Dva radnika HAC-a poginula na poslu, teretnjak naletio na njih

Došlo je do naleta, objašnjavaju u HAC-u, teretnog vozila na radnike i vozilo ophodnje koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno, piše Večernji list.

U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros poslije 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, na radnom zadatku smrtno su stradala dvojica djelatnika Hrvatskih autocesta.

U HAC-u izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima njihovih djelatnika izražavamo sućut.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije.

Nažalost, došlo je do naleta, objašnjavaju u HAC-u, teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno. Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, piše Večernji list.

– Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnike koji rade na održavanju autocesta. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku – poručuju iz HAC-a iz kojeg su obavijestili korisnike da je promet na ovom dijelu autoceste u smjeru Zagreba u prekidu i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac: čvor Ravna Gora (A6) – Ž5034 – D42 – čvor Vrbovsko (A6).