Kapulica: Da je predsjednik bio suradljiv, bio bi i Validžić dobro rješenje

Kapulica: Da je predsjednik bio suradljiv, bio bi i Validžić dobro rješenje

HDZ-ov Mario Kapulica za N1 je komentirao današnji sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji bi na zatvorenoj sjednici trebao potvrditi imenovanje brigadnog generala Ivana Turkalja kao novog čelnika VSOA-e.

“Situacija je relaksirana, svi članovi vladajuće većine bit će na sjednici, to je već kvorum. Razumijem da dio oporbe neće doći, nekima je tema zamorna, neki imaju druge prioritete, ali kvorum nije u pitanju”, rekao je Kapulica.

Komentirajući tko je krivac za ovako dugo čekanje čelnog čovjeka obavještajne agencije, Kapulica nije dvojio: “Jasno je da se politika predsjednika Milanovića zadnjih dvije godine svodila na blokadu procesa u kojima ima neku ulogu, ovo nije ništa novo. Samo je osjetljiva tema među ostalim imenovanjima”, istaknuo je i dodao:

“Nikakvog prijepora nije bilo. Da je predsjednik bio suradljiv, bio bi i Mijo Validžić dobro rješenje. Mislim da je i ovaj kandidat dobar, on je i branitelj, prošao je sva ratišta, završio najviše obrazovne mogućnosti u vojnom smislu, ima iskustva suradnje s NATO savezom.”, prenosi N1