Upitno odigravanje utakmice AEK-a i Dinama: ‘Divljaci su udarali sve na što su naišli. Bili su naoružani”

Upitno odigravanje utakmice AEK-a i Dinama: ‘Divljaci su udarali sve na što su naišli. Bili su naoružani”

Policija je objavila da su uhićeni navijači imali boksačke rukavice, štitnike za koljena, palice, sjekire, pa čak i molotovljeve koktele

Grčki mediji pišu kako je zbog sinoćnjih nereda u centru Atene, gdje je u sukobu zagrebačkih BBB-a i grčkih navijača, upitno održavanje večerašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i GNK Dinamo., piše novi list

Konačnu odluku donijet će UEFA tijekom dana.

Portal Iefimerida piše kako je između 100 i 120 pripadnika BBB-a u Atenu u tajnosti ušlo osobnim automobilima, unatoč UEFA-inoj zabrani gostovanja. Tamo su im se pridružili pripadnici prijateljske navijačke skupine Gate 13.

Do nereda je došlo u blizini stadiona, oko sat vremena nakon završetka treninga zagrebačke momčadi.

“Trgovina mi je bila napola puna i došao je netko i upozorio me da Hrvati dolaze i da pokušam otjerati ljude. Nakon 10 minuta je sve počelo, mislim da ih je bilo 200-300. Bili su divlji, udarali na sve što su naišli. Sve je trajalo najmanje pola sata, a huligani su bili naoružani i vrlo dobro organizirani”, ispričao je za portal vlasnik trgovine u blizini poprišta nereda.

U incidentu je ozlijeđeno najmanje osam osoba – tri Grka i pet Hrvata, dok ih je uhićeno čak 96. Policija je objavila da su uhićeni navijači bili “naoružani do zuba” – imali su boksačke rukavice, štitnike za koljena, palice, sjekire, pa čak i molotovljeve koktele.