MUP o kaosu u Ateni: Grcima smo sve poslali na vrijeme, nismo ih mogli zadržati u Hrvatskoj

MUP o kaosu u Ateni: Grcima smo sve poslali na vrijeme, nismo ih mogli zadržati u Hrvatskoj

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, između 100 i 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a sada se o slučaju oglasio i MUP Republike Hrvatske.

– Naša policija je na vrijeme poslala sve podatke putem Europola i Interpola o operativnim informacijama kojima se raspolagalo i navijačima koji su bili na graničnim prijelazima – kažu Jutarnjem listu u MUP-u uz napomenu kako nije bilo nikakve zakonske osnove temeljem koje bi se navijače Dinama koji su krenuli u Atenu moglo zadržati u Hrvatskoj.

Izvor iz MUP-a kaže da su naši huligani u Grčku krenuli raštrkani u manjim grupicama te da su dovoljno pametni da ne dolaze svi istovremeno na isti granični prijelaz, piše Jutarnji list.