HGSS objavio fotke: Turiste na SUP-u bura odnijela od Karlobaga do paških stijena

HGSS objavio fotke: Turiste na SUP-u bura odnijela od Karlobaga do paških stijena

BURA je jučer poslijepodne odnijela dvoje stranih turista koji su se vozili na SUP-u od Karlobaga prema otoku Pagu, gdje su se zabili u stijene. HGSS je hitno reagirao te su timovi iz Stanice Gospić upućeni na Pag kako bi spasili turiste. Iz HGSS-a su jutros na Facebooku opisali detalje akcije.

HGSS primio poziv u 21:30, spasioci došli kući u 5 ujutro

“Noćas nas je bura podsjetila na njenu snagu. U 21:30 sati zaprimili smo poziv preko MRCC-a kako se traga za dva strana državljana koji su nestali na moru. Naša ekipa iz HGSS Stanica Gospić odmah je poslana na teren. Dvoje avanturista krenuli su na vožnju SUP-om kod Karlobaga. No bura je imala druge planove, odnijevši ih na stijene otoka Paga.

Turisti su bili na nepristupačnom terenu. Četvorica naših spašavatelja brzo su se uputila na otok prema mjestu gdje su bili unesrećeni, uspjeli su im pristupiti u 1:20 sati. Ova akcija je još jednom pokazala koliko je bitno informirati se o vremenskim uvjetima prije aktivnosti na otvorenom. Akcija završava povratkom naših spašavatelja kući u 5 ujutro”, napisali su HGSS-ovci uz priložene slike akcije spašavanja.